Ειδήσεις

Κέλλας: Σε ομηρία οι απόφοιτοι ξένων Πανεπιστημίων


Το θέμα «των μεγάλων καθυστερήσεων στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης (ΣΑΕΠ)», φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Στην ερώτηση – με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ κ. Νίκη Κεραμέως και συνυπογράφοντεςτους αν. Τομεάρχες, βουλευτές Ν. Καστοριάς και Αργολίδας κκ. Μαρία Αντωνίου και Ιωάννη Ανδριανό και τον βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσονα Φωτήλα – επισημαίνονται «οι μεγάλες καθυστερήσεις, που διαπιστώνονται στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), με αποτέλεσμα χιλιάδες απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων και κολεγίων να βρίσκονται σε πολύμηνη αναμονή για την απόκτηση επαγγελματικής ισοδυναμίας».

Οι ερωτώντες βουλευτές καταλογίζουν στον αρμόδιο Υπουργό αναντιστοιχία λόγων και έργων, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «τόσο οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλουπερί χορήγησης επαγγελματικής ισοδυναμίας στους πτυχιούχους κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων εντός 40 ημερών από την κατάθεση της αίτησης του ενδιαφερομένου, όσο και η απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση για το ίδιο θέμα πριν περίπου έναν χρόνο, έδιναν ελπίδες στους χιλιάδες αποφοίτους για βελτίωση της κατάστασης».

«Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με τον χρόνο αναμονής για ορισμένες κατηγορίες αποφοίτων να αγγίζει τον έναν χρόνο.

Χιλιάδες αιτήσεις αποφοίτων παραμένουν σε εκκρεμότητα και οι ίδιοι δέσμιοι αυτής της ολιγωρίας», καταλήγουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθούν τα ερωτήματα των βουλευτών:

  1. Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα δεν έχετε υλοποιήσει τις δεσμεύσεις σας για σύντμηση της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων μέσω του ΣΑΕΠ;
  2. Προτίθεται το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος και αν ναι, με ποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Υπουργού με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Κινδυνεύουν με αφανισμό οι Χριστιανοί στη Μ. Ανατολή