Ειδήσεις

Κέλλας: Διαλύουν τους οπτικούς με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ


Το θέμα της νέας σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ σε οπτικούς και οπτομέτρες, – σύμφωνα με την οποία αλλάζει η διαδικασία χορήγησης γυαλιών, που θα δίνονται στον ασφαλισμένο με χρήση διατακτικής και θα γίνεται η πληρωμή τους κατευθείαν από τον ΕΟΠΥΥ -, φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνυπογράφοντας ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, υπενθυμίζει πως “μέχρι τώρα η αποζημίωση της παροχής των γυαλιών οράσεως γινόταν απευθείας στον ασφαλισμένο  από το ταμείο”, επισημαίνοντας πως “ενώ το Υπουργείο εμφανίζει τη νέα σύμβαση ως μια κίνηση που θα ελαφρύνει τους ασφαλισμένους, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αντίθετα, αφού δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στους πολίτες και τους οπτικούς, με την διαδικασία αποζημίωσης των γυαλιών να γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη”.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζουν “ότι οι επιχειρήσεις οπτικών και οπτομετρών είναι μικρές και τοπικές στο σύνολό τους, ήδη εξαντλημένες από τα φορολογικά βάρη” ενώ αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ σημειώνουν ότι “χρωστάει ληξιπρόθεσμα από τα Ταμεία που συγχωνεύτηκαν για να δημιουργηθεί, ισχυρίζεται ότι θα πληρώνει μετά από τρεις μήνες και επιβάλλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας των προϊόντων για τα οποία οι οπτικοί και οι οπτομέτρες θα έχουν ήδη πληρώσει ακόμη και φόρους!»

Τέλος οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν πως “δεν υπάρχει πρόβλεψη τι θα γίνει με αυτούς οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων,(δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά! ) και δεν θα παίρνουν τίποτα αφού θα τους παρακρατείτε όλο το ποσό!!»

Κατόπιν αυτών θέτουν στον Υπουργό Υγείας τα παρακάτω ερωτήματα:

 

  1. Πότε σκοπεύετε να αποπληρώσετε τις οφειλόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους οπτικούς και στους οπτομέτρες;

 

  1. Τι σκοπεύετε να κάνετε τώρα που η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών δεν έκανε δεκτή την πρότασή σας;

 

  1. Τι αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου η νέα σύμβαση να γίνει αποδεκτή;
Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι τευτλοκαλλιεργητές;
Επόμενο άρθρο Η Οικολογική Θεσσαλία για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος