Θεατρική παράσταση για την οικολογία


Μια ενδιαφέρουσα «οικολογική» διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή;» παρουσίασαν οι μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο «Παλιό Λατόμι», τον νέο πολύ όμορφο χώρο εκδηλώσεων στον Προφήτη Ηλία, με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τυρνάβου. Η παράσταση είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2010 αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον του δήμου για ανάλογες δράσεις σχολείων, αλλά και την επιβράβευσή τους, όπως τόνισε στο χαιρετισμό της πριν την παράσταση η αντιδήμαρχος κ. Λέλα Μάγγου-Στατήρη.

Στην παράσταση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου αλλά και μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και την προσπάθειά τους συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί κ. Θεοδώρα Μπλάκου, Δήμητρα Ναούμ και ο κ. Αντώνης Κυρατζής.

Η θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού ήταν το τελικό προϊόν ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μέσα από το πρόγραμμα «Σκέφτομαι, περιορίζω, ανακυκλώνω, δεν ρυπαίνω» που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς, οι μικροί μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ασχολήθηκαν με θέματα όπως η ρύπανση αλλά και η ανακύκλωση. Η θεατρική διασκευή του «Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή;» παρουσιάστηκε όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου αλλά και σε μαθητές πολλών σχολείων του νομού καθώς έκανε την «πρεμιέρα» της στην εκδήλωση καινοτόμων δράσεων που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Α’/βάθμιας Εκπ/σης στις 28 Μαΐου 2010 στον Αμπελώνα.

Πριν την παράσταση όλοι οι μικροί θεατές που βρέθηκαν στο θέατρο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε θεατρικό παιχνίδι που εμψύχωσε η ομάδα «Έκφραση». Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά προσέγγισαν βιωματικά το θέμα της ρύπανσης ενός ποταμού αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι για να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον γύρω μας.

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμός στο σχολείο 2ης Ευκαιρίας
Επόμενο άρθρο Δήλωση Παπατόλια για ψηφοδέλτιο Καρδίτσας