Πρωτοσέλιδο

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Πυργετός – Αιγάνη


Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών ο δρόμος Πυργετός – Αιγάνη, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργο: «Βελτίωση-συντήρηση της υφιστάμενης οδού, που συνδέει τη Δ.Κ. Πυργετού με την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, συνολικού μήκους 3.400 μέτρων», προϋπολογισμού 1.220.000€. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ο δρόμος προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας και την εξασφάλιση της γρήγορης, απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων των οικισμών, απορροφώντας μεγάλο κομμάτι του κυκλοφοριακού φόρτου της παράπλευρης οδού της ΠΑΘΕ, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και τα αγροκτήματα των παρόδιων ιδιοκτησιών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και την ενίσχυση του Μοναστηριακού-Θρησκευτικού τουρισμού.

Με τη βελτίωση-συντήρηση του δρόμου επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης των Δ.Κ. Πυργετού και Αιγάνης του Δήμου Τεμπών με πολλαπλά πλεονεκτήματα και οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής.

Το έργο περιλαμβάνει ολοκληρωμένα τμήματα για την ασφαλή λειτουργία του, καθώς και την επιμελημένη αποκατάσταση κάθε τυχόν βλάβης που θα προξενηθεί κατά την κατασκευή του».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρεθήκαν ακόμα ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Απόστολος Μπέμπης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κων/νος Μέγας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Χρ. Ντάγιας, η υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Κατ. Κόκκινου και ο ανάδοχος.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει αυτά τα χρόνια, η οποία φέρνει σημαντικά έργα στο Δήμο μας. Υπογράψαμε  σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του συγκεκριμένου δρόμου  μήκους 3,4 χλμ που  όχι μόνον βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και ενισχύει σημαντικά τον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς στην περιοχή υπάρχουν 8 σημαντικά μοναστήρια. Παράλληλα, μέσω της διαδρομής αυτής αποκαλύπτονται τα φυσικά κάλλη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Τεμπών. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν  διοργανώσεις, όπως στις 30 Ιουνίου 2018 το Hellenic Grand Prix EastOlympos, στις 16 Ιουνίου 2019 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής, το 2020 το Hellenic Grand Prix East Olympos και το 2021 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής. Η προετοιμασία για τις μεγάλες αυτές διοργανώσεις έχει ήδη ξεκινήσει από τους υπεύθυνους του Σκοπευτηρίου».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις του ΣΘΕΒ σε επιχειρήσεις της Θεσσαλίας