Ειδήσεις

Δράσεις και ενημέρωση του ΚΕΠ Υγείας Τεμπών


Το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τον Τοπικό Όμιλο για την UNESCO Ν. Λάρισας, την Δρ. Θεοδώρα Κάλλα (MAPhD), Πρόεδρο του Ομίλου και τις δύο Αντιπροέδρους, την κα Κωνστάντου Γραμματή και Μαυρίκη Φρίντα, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «Πληθυσμιακός έλεγχος και επιδημιολογική ανάλυση των ατομικών, περιβαλλοντικών και διατροφικών παραγόντων σε άπορες – ανασφάλιστες γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας». Η συγκεκριμένη δράσηπραγματοποιήθηκε σε τρεις ενημερωτικές συναντήσεις κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος  για τον καρκίνο του μαστού. Ο αριθμός συμμετεχόντων γυναικών ήταν μεγάλος καθώς η ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την παραπάνω θεματική και η προληπτική εξέταση ήταν δωρεάν από ειδικούς επιστήμονες του Χειρουργικού-Ογκολογικού και του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τα συγκεκριμένα ενημερωτικά προγράμματα είναι πολύ σημαντικά να πραγματοποιούνται στις ημέρες μας διότι η οικονομική κρίση δυσκολεύει τους πολίτες μας να προγραμματίζουν με ευκολία τις προληπτικές τους εξετάσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική και ψυχική τους υγεία.

Προηγούμενο άρθρο Μειώσεις 20% των δημοτικών τελών για επαγγελματίες και 5% για τις κατοικίες
Επόμενο άρθρο Μάξιμος με Μητσοτάκη: Απόλυτη καταδίκη της τρομοκρατίας!