Ειδήσεις

Δύο συλλήψεις στη Λάρισα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα


Συνελήφθησαν, σήμερα (20-12-2017) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ένας 45χρονος και η 40χρονη σύζυγός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διάθεση αφορολόγητων καπνικών προϊόντων σε χώρο υπαίθριας λαϊκής αγοράς από τον 45χρονο, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στο χώρο και τον εντόπισαν να έχει αναπτύξει, ως μικροπωλητής, πάγκο με είδη νεωτερισμού.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον πάγκο καθώς και σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (67) πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και έντεκα (11) συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους (550) γραμμαρίων,  χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του ζευγαριού, κατά την οποία βρέθηκαν σε σταθμευμένο στην πιλοτή της οικίας τους Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, συνιδιοκτησίας του ζευγαριού, με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, και κατασχέθηκαν, άλλα (11.806) πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και (433) συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους (21) κιλών και (650) γραμμαρίων, επίσης  χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με το ρυμουλκούμενο τρέιλερ κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των (3.440) ευρώ από την κατοχή της 40χρονης, ως προερχόμενο από τη διάθεση των αφορολόγητων καπνικών προϊόντων.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Να προστατευθεί το τσίπουρο στον νέο Κανονισμό για αλκοολούχα
Επόμενο άρθρο Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας βραβεύει παιδιά των μελών του