Πρωτοσέλιδο

Δεσμεύσεις αναλαμβάνει ο ΟΣΕ για την ασφάλεια των γραμμών εντός της Λάρισας


Την δέσμευση για άμεση έναρξη υλοποίησης δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, που διέρχεται από τον αστικό ιστό της Λάρισας,  αναλαμβάνει ο ΟΣΕ, με έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Κώστας Πετράκης, μετά τις αυτοψίες στελεχών που διενεργήθηκαν από στελέχη του σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

Στο έγγραφο που έφτασε σήμερα στο Δημαρχείο, με αποδέκτη τον κ. Καλογιάννη, τονίζεται ότι τα μέτρα αυξημένης προστασίας θα υλοποιηθούν αρχικά στην περιοχή Νέας Σμύρνης και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου (όπου συνέβησαν και τα πρόσφατα δυστυχήματα) και θα καλύψουν σταδιακά το σύνολο των γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από δυο τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε σημεία του δικτύου του ΟΣΕ στην πόλη της Λάρισας (Νέα Πολιτεία, Νέα Σμύρνη),  εκδηλώθηκαν αντιδράσεις και  κινητοποιήσεις κατοίκων (στις οποίες συμμετείχε η δημοτική αρχή) με κύριο αίτημα την λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας,  εντάθηκαν οι πιέσεις προς τον ΟΣΕ για την υλοποίηση αυτών των μέτρων.

Σύμφωνα με το έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 6 με 8 μήνες, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση του ΟΣΕ να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα φύλαξης, που θα υποδειχθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των επαφών με τον ΟΣΕ έχει προταθεί από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων λύσεις όπως η δημιουργία τοιχοποιίας ή και η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης θα ασκούν συνεχώς πιέσεις για την έγκαιρη δρομολόγηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΟΣΕ.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Σε κατάσταση αποσύνθεσης τα ΔΙΕΚ
Επόμενο άρθρο Στο επίκεντρο το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των Περιφερειών