ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


 

Αθλητική ημερίδα με σκοπό την γνωριμία της νεολαίας με ολυμπιακά αθλήματα διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ΕΘΝΟΑ, (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Αλκαζάρ στη Λάρισα. Η 3η Αθλητική Ημερίδα με τίτλο «Ευ Αγωνίζεσθαι διεξήχθη στο πλαίσιο προώθησης του αθλητισμού, των αρχών του «ευ εγωνίζεσθαι», του «φίλαθλου πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής. Περί τους 4000 Νέους και νέες από 7 έως 18 ετών, είχαν τη χαρά να καθοδηγηθούν από Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές αλλά και να  συναγωνιστούν μαζί τους σε διάφορα αθλήματα.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Ξεκινάμε σήμερα μια σειρά από αθλητικές ημερίδες σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν σύντομα και σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα και στόχος μας είναι να καθιερωθούν κάθε χρόνο. Νέοι και νέες όλων των ηλικιών έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν σε ολυμπιακά αθλήματα και να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Ο αθλητισμός είναι ζωή, σου δίνει τη δυνατότητα να ασκείς τη δύναμή σου και με πίστη, επιμονή και αγώνα, να στοχεύεις ψηλά και να πετυχαίνεις. Και εμείς σαν αιρετή περιφέρεια ενισχύουμε αυτή την προσπάθεια. Σύνθημά μας είναι το ταχύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα». Όπως τόνισε στο τέλος ο κ Αγοραστός: «οφείλουμε επίσης όλοι να αγκαλιάσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών που ξεκινάει αύριο στη Λάρισα και σας καλώ όλους τους Θεσσαλούς να ενισχύσουν με την παρουσία τους αθλητές».

 

Η ημερίδα διεξήχθη με τη συμμετοχή πολλών σχολείων της Λάρισας ενώ τους μαθητές των σχολείων κατεύθυναν γνωστοί αθλητές όπως οι: Πύρρος Δήμας,  Κυριακή Γαλάνη, Χαρίκλεια Καστρίτση, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νάσος Γαλακτερός, Ειρήνη Αϊνδιλή, Βασίλης Κολλάρος,  Έρρικα Πρεζεράκου,  Χαρά Καρυάμη, Κυριακή Γαλάνη, κ.ά.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ Ζήσης Γρηγορίου και Ευθύμης Ρεντζιάς, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής. Παράλληλα ξεκινά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί στις 2-3 και 4 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Αλκαζάρ, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει αύριο στις 19:00 στον ίδιο χώρο.

Προηγούμενο άρθρο Έβαλε κινητό στις φυλακές κρυμμένο στο… έντερό του!
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Ο αθλητισμός σφυρηλατεί δυνατούς και υγιείς χαρακτήρες»