5ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης»


 Την φήμη του ως ενός από τους καλύτερα οργανωμένους αγώνες που πραγματοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια επιβεβαίωσε χθές ο 5ος  Πανελλήνιος Μαραθώνιος Αγώνας Κολύμβησης που διεξήχθει στα παράλια του Ν. Λάρισας με μεγάλη επιτυχία. Στον αγώνα στον οποίο πήραν μέρος συνολικά 76 ερασιτέχνες ως επι το πλέιστον κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Φίλων Ερασιτεχνικής & Μαραθώνιας Κολύμβησης του νομού Λάρισας με την συμπαράσταση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Λάρισας, του δήμου Μελιβοίας, του Λιμενικού Σώματος Αγιοκάμπου, του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου «Φιλοκτήτης», της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Τοπικό Παράρτημα Λάρισας και του Fun Club Spitaki.

 Ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα διοργανωθούν από τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ερασιτεχνικής & Μαραθώνιας Κολύμβησης του νομού Λάρισας θέλοντας να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός εθελοντικού κινήματος κολυμβητών που θα συμβάλουν στην υποστήριξη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, Βόλος – Λάρισα 2013. 
Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά από τις τρείς το μεσημέρι από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας από όπου οι αθλητές κολύμβησαν παράλληλα προς την ακτή και τερματίστηκε μπροστα στην οργανωμένη ακτή  Fun Club Spitaki στην  Βελίκα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 5 χιλιόμετρα με την θάλασα να ευνοεί τον αγώνα αφού ήταν ήρεμη εως ελαφρώς ταραγμένη. Ο αγώνας θα θεωρηθεί λήξας μετά από 3 ώρες, δηλαδή στις  18.00.

Τον αγώνα λάμπρυνε με την παρουσία του ο πρωταθλητής και ολυμπιονίκης Σπυρος Γιαννιώτης ο οποίος και τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στο άθλημα της κολύμβησης τόσο από την ΤΕΔΚ Ν ΛΑΡΙΣΑΣ και τον Σύλλογο Φίλων της Ερασιτεχνικής και Μαραθώνιας Κολύμβησης Ν. Λάρισας όσο και από τον Δήμο Μελιβοίας. Τις βραβεύσεις έκαναν αντίστοιχα ο πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Λάρισας και μαραθώνιος κολυμβητής κ, Αρης Γαλάτος και ο αντιδήμαρχος Μελιβοίας κ. Βασίλειος Λέτσιος.

Σχόλια

  • ü Κολυμβητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος πήραν μέρος στον 5ο Μαραθώνιο Αγώνα Κολύμβησης Φιλοκτήτης. Κατά γενική παραδοχή όλοι τους έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την διοργάνωση και την φιλοξενία. Συνολικά μαζί με τις οικογένειες τους επισκέφτηκαν την περιοχή άλλοι για πρώτη και άλλοι για πολλοστή φορά πάνω από 300 άτομα εν μέσω του φθινοπώρου, σε μια εποχή δηλαδή που ο τουρισμός στην περιοχή είναι από ελάχιστος εως ανύπαρκτος. Αυτό δείχνει πάντως ότι ο εναλλακτικός τουρισμός (αθλητικός, οικοτουρισμός,θρησκευτικός, αρχαιολογικός) έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης για τα πάράλια του νομού Λάρισας και θα πρέπει να στηριχθεί από όλους αφού μπορεί να προσφέρει πολλά στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
  • ü Αναμνηστικά των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 έλαβαν από τους διοργανωτές οι κολυμβητές του αγώνα αλλά και διαφημιστικό υλικό τόσο του Δήμου Λαρισαίων όσο και του Δήμου Μελιβοίας. Οι κολυμβητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την διοργάνωση για την οποία τους ενημέρωσε ο Άρης Γαλάτος, ο οποίος και τους μετέφερε το θερμό καλοσώρισμα του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη.
  • ü Εντυπωσιακά ήταν τα επίπεδα ασφάλειας του αγώνα. Σε αυτό συνέβαλαν για μια ακόμη χρονιά οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το Λιμενικό Σώμα Αγιοκάμπου αλλά και οι Νίκος και Βασίλης Ντάγκας από το Fun Club Spitaki που έδωσαν για μια ακόμη χρονιά και την ψυχή τους για την επιτυχία του αγώνα.
  • ü Οι Κώστας Τοπάλης και Ηρακλής Τσιάμαλος από τους πρωτεργάτες του αγώνα Φιλοκτήτης και μαραθώνιοι κολυμβητές προτίμησαν για μια ακόμη χρονιά διαθέσουν τις δυνάμεις τους στην οργανωτική και γραμματειακή υποστήριξη του αγώνα. Άλλωστε οι ίδιοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πάρα πολλους αντίστοιχους αγώνες που διοργανώνονται σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
  • ü Σχετικά ήρεμη ήταν η θάλασσα κατά την διεξαγωγή του αγώνα. Ο καιρός πάντως έκανε τα δικά του παιχνίδια αφού ο αγώνας ξεκίνησε με συνεφιά, συνεχίστηκε με έντονη βροχή και τερματίστηκε με λιακάδα.
  • ü Εντυπωσιακό το στιγμιότυπο του κολυμβητή που έκανε τον αγώνα παρέα με τον δωδεκάχρονο γιό του, του μεγαλύτερου κολυμβητή που πήρες μέρος στον αγώνα σε ηλικά 63 χρονών αλλα και του κολυμβητή με ειδικές ανάγκες που έδειξαν σε όλους την αξία της άθλησης και της θέλησης για την ίδια την ζωή και τις χαρές που μπορεί να προσφέρει.
Προηγούμενο άρθρο ¨Σφοδρή επίθεση Ροντούλη σε Σκανδαλίδη για το ζήτημα της απονιτροποίησης
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια 22ου Παιδικού Σταθμού