Εγκαίνια 22ου Παιδικού Σταθμού


 «Το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύγχρονων βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την πόλη ήταν και παραμένει μεγάλο. Το έργο που έγινε και γίνεται, κατατάσσει το Οργανισμό Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων ανάμεσα στους πρώτους σε όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός των νέων σταθμών διπλασιάστηκε ενώ όλοι οι σταθμοί που υπήρχαν όταν αναλάβαμε μεταφέρθηκαν σε νέους ιδιόκτητους και πιο άνετους χώρους. Ανάλογη αύξηση παρατηρήθηκε και στον αριθμό των εργαζομένων στους σταθμούς του δήμου Λαρισαίων αλλά και στα αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στους σταθμούς. Έτσι την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν συνολικά 22 σταθμοί σε όλοι την πόλη, οι οποίοι είναι όλοι ιδιόκτητοι, κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές που εξυπηρετούν τις ανάγκες περισσότερων από 2000 παιδιών τον χρόνο με τον καλύτερο τρόπο»  υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης κατά την διάρκεια των εγκαινίων του 22ου παιδικού σταθμού  στη συνοικία του Αγίου Θώμα.

 «Οι συμπολίτες μας  εμπιστεύονται γιατί διαπιστώνουν ότι αυτά που υποσχεθήκαμε υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί. Σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή του σταθμού στην συνοικία της Νέας Πολιτείας και στην συνέχεια στην συνοικία των Πυροβολικών. Ο αρχικός μας στόχος κάθε συνοικία της πόλης να έχει τουλάχιστον ένα  δικό της σύγχρονο, ιδιόκτητο σταθμό γίνεται πραγματικότητα» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό των εργαζομένων στον σταθμό και ευχήθηκε καλή χρονιά στους γονείς και στα παιδιά.

O 22ος Παιδικός Σταθμός χρηματοδοτήθηκε από την ΔΕΥΑΛ με  συνολικό προϋπολογισμό  1.118.600,00 €. Ο νέος σταθμός χτίστηκε σε οικόπεδο επί της οδού  Ευάγγγελου Λιόλη και Σπανούλη Ρηγ.  και αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο. Το ισόγειο του κτιρίου περιλαμβάνει  δύο (2) αίθουσες νηπίων, μία αίθουσα ύπνου, μόνωση, προθάλαμο, αίθουσα τελετών, κουζίνα, τραπεζαρία, γραφείο και πέντε (5) χώρους υγιεινής. Στο υπόγειο βρίσκονται  τρεις (3) χώροι αποθηκών, χώρος πλυντηρίου-σιδερωτήριου, δύο (2) χώροι υγιεινής και οι χώροι του λεβητοστασίου, του μηχανοστασίου και του αντλιοστασίου.

Ο παιδικός σταθμός ξεκίνησε  τη  λειτουργία του την φετινή χρονιά και θα φιλοξενήσει  54 παιδάκια τα οποία και θα λάβουν  με τις πιο σύγχρονες Παιδαγωγικές μεθόδους, – προσχολική αγωγή, φροντίδα, ημερήσια διατροφή και ειδικά προγράμματα ενώ τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την απρόσκοπτη είσοδό τους στο νηπιαγωγείο.

Διαμορφώθηκε επίσης ο αύλειος χώρος με φυτεύσεις, χώρο πρασίνου, φωτισμό, χώρο παιδικής χαράς και καθιστικά.

Προηγούμενο άρθρο 5ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης»
Επόμενο άρθρο Υποψήφιος περιφερειάρχης ……. Μεγάλων αποστάσεων