Ειδήσεις

Με μαθητές του 11ου Λυκείου Λάρισας στη Βουλή ο Χρ. Κέλλας


Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 11ου Λυκείου Λάρισας  υποδέχθηκε και ξενάγησε στους χώρους του Κοινοβουλίου, ο αν.  Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας ενημέρωσε τους μαθητές για την λειτουργία της Βουλής, και τους εξήγησε την κοινοβουλευτική διαδικασία, απαντώντας στις απορίες τους.

Ο ίδιος τόνισε ενδεικτικά πως, «το Κοινοβούλιο είναι η βάση της Δημοκρατίας και πως ο κάθε βουλευτής βρίσκεται εκεί, ως αποτέλεσμα της      λαϊκής           ετυμηγορίας».

«Η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα της εκλογής αλλά και της απόρριψης δια της ψήφου.

Όσοι απαξιώνουν τον ρόλο του Κοινοβουλίου ουσιαστικά απαξιώνουν τη λαϊκή ψήφο δηλαδή την ίδια τη δημοκρατία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος σε ιστορικά παραδείγματα εκτροπής, “σε μια χώρα”, όπως τόνισε ο ίδιος, “που έχει πληρώσει με αίμα τέτοιου είδους εκτροπές”.

«Είναι οι ίδιοι που σας θέλουν “εν υπνώσει” ώστε να έχουν πεδίο ελεύθερο, για να ορίζουν τις τύχες σας.

Μην τους κάνετε τη χάρη.

Το μέλλον είναι δικό σας και ορίστε το εσείς», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής, ζητώντας από τους μαθητές να μην σταματήσουν ποτέ, την προσπάθεια, τα όνειρα, αλλά και την κριτική, απέναντι σε καθετί δεδομένο και σταθερό.

Τους μαθητές του 11ου Λυκείου Λάρισας, συνόδευαν οι καθηγητές κκ. Κων/νος Ευαγγέλου, Βικτώρια Δημητρίου και Φραγκίτσα Ζιάμα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ισχυρή βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση στο ΚΧ 867Γ
Επόμενο άρθρο Ρ. Καραλαριώτου: Πλεόνασμα στις τράπεζες, έλλειμμα στους πολίτες