Ειδήσεις

Ισχυρή βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση στο ΚΧ 867Γ


Η ισχυρή βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων και συνολικά της πόλης για την απαλλοτρίωση των κτισμάτων στον χαρακτηρισμένο  Κοινόχρηστο Χώρο 867Γ, που βρίσκεται απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, εκφράστηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου, με την ομόφωνη απόφαση για την  επανεπιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε τμήμα του συγκεκριμένου ΚΧ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν απαραίτητη, μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας για άρση της απαλλοτρίωσης σε τμήμα του συγκεκριμένου Κ.Χ, ενώ με την εισήγηση της δημοτικής αρχής και ειδικότερα του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδη και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν από την τυπική της διάσταση, εκφράζεται με έντονο τρόπο η αποφασιστικότητα του Δήμου και συνολικά της πόλης για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης, που αποτελεί, εξάλλου, αίτημα δεκαετιών για τη Λάρισα.

Η απόφαση αφορά το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Απόλλωνος και Ύδρας και βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο το σημαντικότερο μνημείο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επαφές και συζητήσεις, εξασφαλίστηκε για το Δήμο Λαρισαίων, μέσω του Πράσινου Ταμείου, ποσό 7 εκατ. ευρώ περίπου  για τις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης των ακινήτων του τετραγώνου, ακριβώς μπροστά από το σημαντικότερο Μνημείο της πόλης

Σημειώνεται, ότι οι συζητήσεις της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη με τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο συγκεκριμένο Κ.Χ. είναι σε εξέλιξη, με το κλίμα να είναι θετικό. Οι επαφές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και  με συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου, η οποία κατά την άποψή της δημοτικής αρχής είναι απολύτως συμφέρουσα, τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για το Δήμο.

Με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται απολύτως σαφές πως  ο Δήμος Λαρισαίων θα διεκδικήσει σθεναρά την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης και το αίτημα για διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο συγκεκριμένο τετράγωνο, επισπεύδοντας μάλιστα κατά το δυνατό τη διαδικασία, καθώς στόχος είναι  να σταματήσει και  η επί μακρόν ομηρία των ιδιοκτητών.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Μόνο με ΑΣΕΠ μονιμοποίηση δικαστικών υπαλλήλων
Επόμενο άρθρο Με μαθητές του 11ου Λυκείου Λάρισας στη Βουλή ο Χρ. Κέλλας