Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΚΘ’ Πανοθοδόξου Συνδιασκέψεως


Ξεκίνησαν την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 οι εργασίες της «ΚΘ’ Πανοθοδόξου Συνδιασκέψεως εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας» που φέτος λαμβάνει χώρα στην φιλόξενη Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.
Η Συνδιάσκεψη αυτή με την ιδιαίτερη Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολείται με σύγχρονα θέματα ποικιλόμορφης πλάνης, διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.
Το γενικό θέμα είναι: «Ψευδοπροφήτες-Ψευδομεσσίες και έσχατα». Στις συνεδριάσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Η Πανορθόδοξη αυτή Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού, τον οποίο τέλεσε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου. Στο βαρυσήμαντο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, τόνισε την ιδιαίτερη ανάγκη να εξετάσουμε καλά σήμερα τις αιτίες που οδηγούν αρκετούς ανθρώπους να οδηγούνται στην πλάνη και την αίρεση, τους ψευδοπροφήτες και ψευδομεσσίες και κάλεσε τα μέλη της συνδιάσκεψης να προβληματιστούν γενικότερα πάνω στο φλέγον αυτό θέμα και στις πολύ εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που θα ακολουθήσουν. Ακόμη τόνισε πως “έχει περάσει πια στις συνειδήσεις όλων μας ότι δεν κερδίζουμε τίποτε με τις μάχες και τις αντεγκλήσεις με τους αιρετικούς, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι εμείς να γνωρίζουμε και να αναλύουμε τις κακοδοξίες τους και εμείς επίσης να εμπεδωνώμαστε στην πίστη μας και να εμπεδώνουμε και τον λαό του Θεού”, ενώ ευχαρίστησε όλους τους σεπτούς εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων για την παρουσία τους καθώς και όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής πανορθοδόξου συνδιασκέψεως. Ακολούθως την αρχή των εισηγήσεων έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με θέμα: “Κύριος Ώφθη”, ο οποίος με μεστό και περιεκτικό λόγο παρουσίασε τους τρόπους ανακοινώσεως του θελήματός του Θεού, τα γνωρίσματα των αληθινών Προφητών και τις προφητικές τους ενέργειες καθώς και το περιεχόμενο του κηρύγματός τους.
Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η Ελλάδα να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην Μ. Ανατολή
Επόμενο άρθρο Πρώτη η Ελλάδα στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη