Ειδήσεις

Σεμινάριο με θέμα: Η τέχνη πάει…σχολείο


Με επιτυχία και προσέλευση εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χτες το σεμινάριο “Η τέχνη πάει…σχολείο μέσα από ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων” από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων  σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς η Μουσειοσκευή “Art express”, ένας πρωτοποριακός τρόπος επαφής και γνωριμίας των μαθητών του Δημοτικού με τα έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα και πιο συγκεκριμένα με τη Νεοελληνική Τέχνη (μέσα 19ου – μέσα 20ου αιώνα), η οποία  θα “ταξιδεύει” στα Δημοτικά σχολεία της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής. Ενώ το δεύτερο μέρος περιελάμβανε την παρουσίαση του Μουσειοπαιδαγωγικού Προγράμματος στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Πολιτεία Μία βιωματική – διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά…” αλλά και την προσομοίωση του προγράμματος στο χώρο της έκθεσης.

Η κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση επικεντρώθηκε στο πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, τις υποστηρικτικές δομές και το εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου. Παράλληλα με σκοπό την στήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με Πολιτιστικά θέματα και ιδιαίτερα με την τέχνη στα σχολεία τους δόθηκε η ευκαιρία σαν καλή πρακτική να παρουσιαστούν έργα των παιδιών του 13ου Νηπ/γειου Λάρισας από τη νηπιαγωγό τους κ. Μούσιου Γεωργία.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017 στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι φόβοι για την απαλοιφή της Γενοκτονίας επιβεβαιώνονται