Ειδήσεις

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για τα δημοτικά κτίρια σε Φίλυρο και Χορτιάτη


Στην υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης φυσικού αερίουγια τα Δημοτικά κτίρια σε Φίλυρο και Χορτιάτη, προχώρησε η Δημοτική Αρχή του ΔήμουΠυλαίας-Χορτιάτη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο ΔήμαρχοςΠυλαίας-Χορτιάτηκ.ΙγνάτιοςΚαϊτεζίδης,ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και οΔιευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος.

Ο ΔήμαρχοςΠυλαίας-Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι η σύνδεση των Δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλές ανάγκες θέρμανσης όπως το Φίλυρο και ο Χορτιάτης, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε ότι εργασίες επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Φιλύρου, Εξοχής και Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και εξελίσσονται σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής.Συμπλήρωσε επίσης, ότι έως τις αρχές Νοεμβρίου και κατά την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης, αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών και η αεριοδότηση του δικτύου σε αυτές τις περιοχές, ώστε να επωφεληθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος, τόνισε το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών στις περιοχές του Φιλύρου, της Εξοχής και του Χορτιάτη (έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις σύνδεσης), ενώ βρίσκεταισε ισχύη προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη μέλη που συμμετέχουν στην 2η Χορευτική Συνύπαρξη
Επόμενο άρθρο Δυναμική παρουσία του Παν/μίου Θεσσαλίας σε διαγωνισμό στη Τσεχία