Ειδήσεις

Σε εκδηλώσεις στη Βαμβακού Φαρσάλων ο Χρ. Κέλλας


«Ζούμε σε μία εποχή όπου η κυρίαρχη παγκοσμιοποίηση σε συνάρτηση με την παρατεταμένη κρίση που αγγίζει ακόμη και αξίες, απειλούν διαρκώς την εθνική μας ταυτότητα. Αντίδοτο σ’ αυτές τις σύγχρονες παθογένειες αποτελεί η στροφή στην παράδοση και τον πολιτισμό μας».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Άγιο Φανούριο στη Βαμβακού, από τον δραστήριο τοπικό Σύλλογο Γυναικών.

Ο Λαρισαίος βουλευτής παρέστη στον εσπερινό στον Άγιο Φανούριο και αργότερα στις εκδηλώσεις της 4ης Γιορτής του Αγίου Φανουρίου που διοργάνωσαν οι γυναίκες της κοινότητας, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για ένα “από τα πιο σημαντικά δρώμενα της περιοχής”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κέλλας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστα Ξυνογαλά, συνεχάρη την πρόεδρο κ. Μαίρη Φλώρου και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Βαμβακούς για τον ζήλο και το μεράκι που επιδεικνύουν, συμπληρώνοντας πως «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως μέσα στην κρίση ανθίζει, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, μια προσπάθεια  διατήρησης της παράδοσης, των εθίμων και των αξιών, που τελικά προσδιορίζει την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας.

Αυτά εξάλλου είναι που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και χτίζουν το μέλλον στη βάση μίας υγιούς κοινωνίας.

Ο ελληνισμός μεγαλούργησε και προπαντός επιβίωσε σε δύσκολες συνθήκες, στηριζόμενος πάνω στην ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη τον προγόνων μας.

Αυτή λοιπόν την παρακαταθήκη οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρκεί ο ηρωισμός των πυροσβεστών; - Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο 4ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τη βαμβακοκαλλιέργεια