Ειδήσεις

2ος Ορεινός αγώνας Κρυόβρυσης Ολύμπου


Η  διοργάνωση PoulianaTrail δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τίποτα λιγότερο από μια γιορτή  του ορεινού τρεξίματος. Ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στην Κρυόβρυση Ελασσόνας υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πιο αναλυτικά το παραπάνω φεστιβάλ αποτελούνταν από τρία σκέλη αγώνων , έναν20 χιλιομέτρων, έναν 5 και έναν παιδικό 1000 μέτρων για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού.Η ανταπόκριση των αθλητών ήταν αξιοσημείωτη όσο αξιοσημείωτη και ιδιαίτερη ήταν η αγάπη της τοπικής κοινωνίας που έχει αγκαλιάσει το όλο αυτό εγχείρημα μετουσιώνοντάς το από έναν «απλό» αγώνα  βουνού στο σπουδαιότερη γιορτή  ορεινού τρεξίματος της Θεσσαλίας.Οι αγώνες έλαβαν χώρα κυρίως σε ορεινά μονοπάτια που ταξίδεψαν τους αθλητές στο μυθικό βουνό του Ολύμπου.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία για τους φετινούς αγώνες ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, ειδικά στο κομμάτι των διαδρομών, όπου έγιναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και έργα υποδομών τα οποία είδαν και απήλαυσαν από κοντά οι αθλητές! Το σημαντικό είναι πως, όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα παραμείνουν στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κρυόβρυσης.

Η ανταπόκριση του κοινού

Η ανταπόκριση του κοινού για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι εντυπωσιακή και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.Φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των συμμετοχών, αλλά και το επίπεδο της διοργάνωσης. Το Pouliana Trail είναι μία διοργάνωση που την αγκάλιασε η ορεινή δρομική κοινότητα κι αυτό είναι που έχει σημασία. Συνολικά συμμετείχαν 578 αθλητές και 80 παιδιά.Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την μεγάλη συμμετοχή, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την ανάδειξη του δικαιώματος στον αθλητισμό και της φυσικής ομορφιάς του τόπου.Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και πρόσφεραν ο καθένας ξεχωριστά , ” αγκαλιάζοντας” το όλο εγχείρημα δίνοντας γνώση, εμπειρία, χρόνο και την ψυχή τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά :

Τον μεγάλο χορηγό και διοργανωτή, την εταιρεία PapageorgiouFoodService (PFS) ,Την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Παιδή  -Τον πολιτιστικό σύλλογο Κρυοβρυσης , Τον σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας , Την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας,τον Σύλλογο Σκαμνιωτών τα νερά «Θεώνη» , την Ολυμπιακή Ζυθοποιία- Μπυρες Φιξ , τα σουπερ μαρκετ «ΑΒ ΒΑσιλοπουλος», την εταιρεία ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.   ,Το PeakstorebyGeorgiadis – Το LasRamplas -Το Intersport Τον TsilofitisChristos , τον ΓιάννηΠέτρου για την μακετα του Αγωνα , Την ταβέρνα ” ο Καλοφαγάς”-Το ” EthnicSport ” – Την ” XsPowerDrink ( Θανάσης Γκογκός)-Το ” kotopolis”- Το’ ‘ fattostoryxeri’ -Την ταβέρνα ” ο Καλοφαγάς” Το πολυκατάστημα ” Σκλαβενίτη”-Την ” DeGriec” (Γκαρλεμος Λεωνίδας) – Το’ ‘JaxCafe’ ‘-Την’ ‘Metalcom’ ‘-Το πλατανόδασοςΣπαρμού ΟλύμπουΚαι τις ταβέρνες, “παδιοτης στην Ολυμπιάδα, και” Βασίλη Κολοβου “και του Θανάση Κοτουμπα στη Κρυόβρυση και επισης την ψυχη του αγωνα των 80χρονο Κώστα Γκαρλέμο. Τέλος  ένα μεγάλο ” ευχαριστώ ” σε όλους τους εθελοντές και αθλητές που ταξίδεψαν για να πάρουν μέρος στους αγώνες και που χωρίς αυτούς όλο αυτό δεν θα ειχε πραγματοποιηθεί. για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, που κατορθώνει να ” ανθίζει ” και να πηγαίνει τον τόπο μας ” μπροστά .

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κατασκήνωση στην Πόλη … στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής
Επόμενο άρθρο Δύο συλλήψεις στη Λάρισα για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα