Ειδήσεις

Κατασκήνωση στην Πόλη … στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής


Η «Χαμογελαστή Παρέα» από το 4ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκε διαδοχικά το ιστορικό Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που στεγάζεται στην 1η Στρατιά.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα  συνδυάζονταςτη μελέτη και την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του κ. Κωνσταντίνου Ιντζέλη.

Η μουσειακή εμπειρία συμβάλλει στη διαμόρφωση της συνείδησης των παιδιών ότι τα μουσεία μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για την ανακάλυψη και κατανόηση του φυσικού και τεχνητού κόσμου. Καθώς οι ιστορικοί αυτοί χώροι αποτελούν πολύτιμη πηγή πολιτισμικής, ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Έτσι οι μικροί μας φίλοι περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του που περιέχει κτηνιατρικό υλικό από την ίδρυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (1904) έως σήμερα και επισκέφτηκαν τους τρεις εκθεσιακούς χώρους, τη σχολή πεταλουργών  – πεταλωτών, το στάβλο και την αίθουσα των επιστημονικών εκθεμάτων.

Φεύγοντας τα παιδιά γεμάτα εικόνες και συναισθήματα μας προσκαλούν για μια βόλτα στο μουσείο, μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα έξι στα Ευρωπαϊκά Δεδομένα.

Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού
Επόμενο άρθρο 2ος Ορεινός αγώνας Κρυόβρυσης Ολύμπου