Ειδήσεις

Μάξιμος: Αντί αυτοκριτικής για το “πάρτι” επί ΠΑΣΟΚ παραποιούν την αλήθεια για Καραμανλή!


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από τις εφημερίδες “κυριακάτικη δημοκρατία” και “κυριακάτικη kontranews (09.07.17) να σχολιάσει την επίθεση που εκδηλώθηκε προς τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), δήλωσε τα εξής:

Στην “κυριακάτικη δημοκρατία” και στον δημοσιογράφο κ. Φίλιππο Πανταζή:

«Τα χρόνια της κρίσης προκάλεσαν έναν πραγματικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν να αναδυθούν τυχοδιωκτικές και δημαγωγικές δυνάμεις, με σημαία τον παθογόνο λαϊκισμό. Σήμερα που το ‘‘παραμύθι’’ αυτό τελειώνει άσχημα, ο χώρος της κεντροαριστεράς κινητοποιείται για την επόμενη ημέρα. Και καλώς πράττει. Ωστόσο, τα όσα ακούσαμε στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσουν. Ελάχιστη αυτοκριτική, επιθετικός και ενίοτε αμετροεπής λόγος από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόθεση μετάθεσης ευθυνών προς τη ΝΔ, προσπάθεια διατήρησης ίσων αποστάσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Είναι φανερό ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρει ακόμη τον προσανατολισμό και την ταυτότητά του, αλλά βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα στο παρελθόν του και στις αναπόφευκτες προκλήσεις του, άμεσου, μέλλοντος».

Στην “κυριακάτικη kontranewsκαι στον δημοσιογράφο κ. Κωστή Παρρά:

«Οι προσδοκίες ότι η βαθιά και πρωτοφανής κρίση που μαστίζει την χώρα για μια 8ετία θα οδηγούσε εντέλει, ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας, στην ωρίμανση των πολιτικών μας φορέων, φαίνεται ότι διαψεύδονται. Τελευταίο απογοητευτικό παράδειγμα συνιστά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Απ’ αυτό απουσίαζε, σχεδόν εξ ολοκλήρου, ο αυτοκριτικός λόγος από πολιτικούς που είχαν ακέραια την ευθύνη για τα δεινά που έπληξαν τον τόπο. Αντί να αναγνωρίσουν, με ειλικρίνεια και γενναιότητα, τα τεράστια σφάλματα που είχαν υποπέσει ως ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν να φορτώσουν τις ευθύνες τους αλλού. Στοχοποίησαν την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλοιώνοντας και παραποιώντας για μια ακόμη φορά την αλήθεια, αποσιωπώντας τόσο το ‘‘μεγάλο πάρτι’’ της περιόδου που διακυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, όσο και την εγκληματική διαχείριση μετά το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήλθε στην εξουσία με το ‘‘λεφτά υπάρχουν’’. Ευτυχώς, τα γεγονότα αυτά είναι αρκετά πρόσφατα στην μνήμη όλων. Ως εκ τούτου, όλη η επιχειρηματολογία των στελεχών της ΔΗΣΥ είναι χωρίς αντίκρισμα, αλλά και ο πολιτικός τους χώρος παραμένει χωρίς πυξίδα».

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαίρι στην Πινακοθήκη - Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Επόμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Επιμένουμε στη διερεύνηση της αλήθειας για την υπόθεση Καμμένου