Ειδήσεις

Μάξιμος: Λόγω ιδεοληψιών υποχωρεί το κράτος δικαίου…


«Τα 2,5 τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται μια άνευ προηγουμένου υποχώρηση της παρουσίας του κράτους στους χώρους που τελούνται παράνομες και εγκληματικές πράξεις, τόσο στη Δυτική Αττική όσο και στο κέντρο των Αθηνών, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία, προφανώς δεν είναι άσχετη με ιδεοληπτικές εμμονές, που ως παρωπίδες, εμποδίζουν την παραδοχή της σκληρής πραγματικότητας». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνει προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικο Τόσκα, με αφορμή το θάνατο του εντεκάχρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Όπως αναφέρει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδιαίτερα για τη Δυτική Αττική:

  • Οργανωμένες μαφίες, που έχουν δημιουργήσει γκέτο, επιδίδονται σε κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες και κυρίως στο ανεξέλεγκτο εμπόριο ναρκωτικών.
  • Η περιοχή, ταυτοχρόνως, έχει μετατραπεί σε χώρο χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Είναι σοκαριστικές οι καταγγελίες κατοίκων ότι ναρκομανείς κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών στη διάρκεια της ημέρας, σε κοινή θέα, ακόμη και παιδιών.
  • Γυναίκες, ναρκομανείς, εκδίδονται με σκοπό να συγκεντρώσουν τα χρήματα για τη δόση τους.
  • Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τις περιοχές της Δυτικής Αττικής είναι καθημερινώς γεμάτα από ναρκομανείς που μετακινούνται με σκοπό να αγοράσουν τη δόση τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επιβάτες.
  • Η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία στην περιοχή είναι πολύ έντονη και ιδιαίτερα στα λεγόμενα γκέτο.

«Ωστόσο», υπογραμμίζει ο κ. Χαρακόπουλος, «σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική υπολείπονται κατά το 1/3 των οργανικών θέσεων, δηλαδή στις 1.675 προβλεπόμενες θέσεις υπηρετούν αυτή τη στιγμή 1.114 αστυνομικοί, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής», ενώ «αρκετοί από τους συλληφθέντες και καταδικασθέντες για παράνομες πράξεις, κάνοντας χρήση των διατάξεων του “νόμου Παρασκευόπουλου”, βρέθηκαν σε ελάχιστο διάστημα και πάλι εκτός φυλακής, συνεχίζοντας την πρότερη παράνομη δράση τους».

 

7 καίρια ερωτήματα

Και ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει ζητώντας να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Πόσες είναι οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού, στη Δυτική Αττική, πόσες είναι καλυμμένες και ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός υπηρετούντων αστυνομικών κι αν σκοπεύει να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις.
  2. Αν θα αυξήσει τον αριθμό των περιπολιών των δυνάμεων ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ για τις συγκεκριμένες περιοχές.
  3. Αν σκοπεύει να ανασχεδιάσει – επικαιροποιήσει κάποιο σχέδιο ουσιαστικής αστυνόμευσης, ώστε το προσωπικό των δυνάμεων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, συνεργαζόμενο με κατευθύνσεις και εποπτεία, να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την μετακίνηση, μετάβαση ναρκομανών στις ως άνω περιοχές για καθημερινές δοσοληψίες στους δρόμους, μεταξύ εμπόρων και ναρκομανών;
  4. Πόσες πεζές και εποχούμενες περιπολίες δύνανται, με την υπάρχουσα δύναμη, να διαθέτουν για αστυνόμευση το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών; Καλύπτονται επαρκώς και σε 24ωρη βάση όλες οι βάρδιες.
  5. Πώς θα αποτρέψει την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία στην περιοχή, και με ποιο τρόπο θα σταματήσει η διαρκής ηχορύπανση που προκαλείται στα γκέτο, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.
  6. Αν εξακολουθεί να υποστηρίζετε ότι η περιοχή του Δήμου Αχαρνών είναι “άβατο” στο οποίο το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει τον νόμο και την τάξη.
  7. Αν εξακολουθεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ακόμη ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι μείζον για τη χώρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκλήρωση της 4ης Εταιρικής Συνάντησης του Σχεδίου ECVET
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Λεφτά… δεν υπάρχουν για τις πληρωμές στο πρόγραμμα δάσωσης γαιών