Ειδήσεις

Ολοκλήρωση της 4ης Εταιρικής Συνάντησης του Σχεδίου ECVET


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου ESVET, που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας και το ERASMUS+, πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Ιουνίου στα Τρίκαλα η τέταρτη εταιρική συνάντηση του σχεδίου στις εγκαταστάσεις του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας .

Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός αρθρωτού συστήματος κατάρτισης σύμφωνα με τις αρχές του ECVET στον τομέα του Event Management. Εκτός του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας συμμετέχουν ως εταίροι οργανισμοί, ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς από τις χώρες: Βουλγαρία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία και Ρουμανία ενώ συντονιστής του σχεδίου είναι ο οργανισμός  Inovasyon Proje της Τουρκίας.

Στην εταιρική αυτή συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από το ΑΚΕΘ και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων του σχεδίου. Αυτές αφορούν στις διαδικασίες ολοκλήρωσης της επίσημης ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του σχεδίου, η οποία ενσωματώνει την εκπαιδευτική μεθοδολογία που αναπτύχθηκε σε προηγούμενη φάση του σχεδίου, καθώς και το πρότυπο εκπαιδευτικό κατάρτισης που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του σχεδίου ESVET.

Στα πλαίσια της συνάντησης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κουρσουμ Τζαμί, του μαυσωλείου και του οθωμανικού χαμάμ από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα. Εύη Ντάφη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Λόγω ιδεοληψιών υποχωρεί το κράτος δικαίου…