Ειδήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.ΟΜ.Α.μεΑ.


Υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Ελλάδα γενικότερα καθώς δεν υπήρξε κάποια ανάλογη προσπάθεια κατά το παρελθόν.

Σκοπός και στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η διάχυση της διάθεσης της αναπηρίας στις πολιτικές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων και η ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος της αναπηρίας μέσα στα πλαίσια ενός δήμου.

Συνέπεια των ανωτέρω δύναται να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των Α.μεΑ., των οικογενειών τους και των χρονίως πασχόντων, της λειτουργικότητας τους καθώς και της απρόσκοπτης πρόσβασης τους σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας που έχουν ως σημείο αναφοράς ένα αστικό περιβάλλον.

Ως εκ τούτου συγχαίρουμε τον Δήμο Λαρισαίων και το Δ.Σ. αυτού για την ψήφιση του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας κατά την συνεδρίαση της 11/5/2017 και αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας έτσι ώστε το ανωτέρω μνημόνιο συνεργασίας να αποτελέσει μια πραγματικότητα και να δώσει νέα δυναμική και όραμα στα Α.μεΑ., τις οικογένειες τους και τους χρονίως πάσχοντες για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο αύριο.

Μετά τιμής

 

Ο πρόεδρος

 

 

Ράλλης Τσιουλάκης

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σεμιναριακή διάλεξη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Success story η εταιρεία ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας στο 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας