Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Κυβέρνηση της αντισυνταγματικότητας


Υπενθυμίζοντας μία σειρά δικαστικών “ηττών” της κυβέρνησης για αποφάσεις που έλαβε, συμπεριλαμβανομένης της χθεσινής διαρροής της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις παρατάσεις που δόθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες συμβάσεις εργαζομένων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε λόγο για προσπάθεια “ομηρείας” εργαζομένων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία “πελατειακού κράτους” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, “παίζοντας” με την ελπίδα χιλιάδων ανθρώπων.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή της ΕΡΤ “Πρωινή Ζώνη” και στους δημοσιογράφους Γιώργο Δαράκη και Νίνα Κασιμάτη, ο κ. Κέλλας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “προχωρά σε ένα τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο, χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ” και επανέλαβε την απόφαση της Ν.Δ. να καταψηφίσει μέτρα και αντίμετρα, εξηγώντας ότι πρόκειται περί “κοροϊδίας”.

Αναλυτικά για το θέμα των συμβασιούχων είπε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κρίνεται αντισυνταγματικός.

Έχει προηγηθεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακολούθησε η αντισυνταγματικότητα του νόμου Μπαλτά για τους διευθυντές σχολικών μονάδων, ενώ στη συνέχεια είχαμε την απόφαση για το νόμο Πολάκη σύμφωνα με την οποία, κρίθηκαν παράνομες οι απολύσεις διοικητών νοσοκομείων.

Σ’ όλα αυτά προστέθηκε η είδηση για το παράνομο των παρατάσεων στις συμβάσεις εργαζομένων.

Η πολιτική, η οποία ασκείται από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι δεδομένη.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν πελατειακό κράτος κρατώντας ομήρους τους εργαζόμενους, με την προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα μονιμοποιηθούν.

Αυτή η τακτική μας οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα».

Για το νέο, τέταρτο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο, χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα επιβάλλει  σκληρές περικοπές.

Η κυβέρνηση είπε ότι δε θα πάρει κανένα μέτρο εάν δε ρυθμιστεί το χρέος. Δεν τηρήθηκε.

Η κυβέρνηση είπε “θα σκίσω τα μνημόνια” και υπέγραψε δύο μνημόνια σε δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε 13η σύνταξη και σήμερα έχει κόψει την 12η και κόβει και την 11η με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε “αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ, αλλιώς παραιτούμαι”, τώρα έφθασε στα 5.600 ευρώ και κάθεται κολλημένος στην καρέκλα του.

Η κυβέρνηση έλεγε ότι τέλος του 2014 ξεκινούσε η ανάπτυξη και σήμερα τρία χρόνια μετά, είμαστε το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη σε ύφεση.

Η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε ένα ευρώ περικοπή στα ειδικά μισθολόγια και προχωρά σε νέες περικοπές».

Γιατί η Ν.Δ. θα καταψηφίσει μέτρα και αντίμετρα:

«Δε θα ψηφίσουμε τα αντίμετρα γιατί ψηφίζοντάς τα είναι σα να ψηφίζουμε και τα μέτρα. Για να δοθούν τα αντίμετρα θα πρέπει η κυβέρνηση να πιάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 5,5%, δηλαδή 10 δις ευρώ, πράγμα αδύνατο. Επομένως, ποιόν να κοροϊδέψουμε;»

Κλείνοντας ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, “ευχαριστώντας” όπως χαρακτηριστικά είπε τους νοσηλευτές γιατί «σήμερα τα νοσοκομεία, παρά τις τόσες ελλείψεις, λειτουργούν με το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό του προσωπικού τους».

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Κιλελέρ: Συνάντηση με γνωριμίες νέων, γλέντι και χορό στο Δίλοφο
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης