Όχι άλλο ψαλίδισμα στα επιδόματα των αστυνομικών δηλώνει ο Χαρακόπουλος


 Την πληρωμή για τα νυχτερινά του Αυγούστου στους αστυνομικούς και την κανονική εφεξής καταβολή των αποζημιώσεων τόσο για τα νυχτερινά, όσο και για την πέραν του πενθημέρου εργασία ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός, απευθυνόμενος στους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει τη μη καταβολή των ωρών νυχτερινής απασχόλησης για τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΛΑΣ, η οποία ανησυχεί ότι επίκειται νέο ψαλίδισμα στα ήδη μειωμένα εισοδήματα των αστυνομικών.

Η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Το αστυνομικό προσωπικό δικαιούται βάσει νομοθεσίας αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου εργασία και επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων-νυχτερινά (άρθρα 55 του ν. 1249/1982 και 51 του ν. 3205/2003 αντιστοίχως).

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στους αστυνομικούς οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης για τον Αύγουστο, καθώς δεν εντάχθηκαν στο σύστημα μισθοδοσίας του μηνός Οκτωβρίου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία τους για περαιτέρω επιζήμιες περικοπές στα ήδη μειωμένα εισοδήματά τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τις εξαγγελίες της για ενιαίο μισθολόγιο και εξορθολογισμό της μισθοδοσίας, ακολουθεί κατόπιν δήθεν απαιτήσεων της τρόικας μια πρακτική αυξομειώσεων των πιστώσεων του προϋπολογισμού, ακόμη και για ευαίσθητα για το κοινό αίσθημα θέματα, όπως η δημόσια ασφάλεια.

Από την πλευρά τους τα Υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα καταβληθούν κανονικά τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή των πέραν των πενθημέρων και των νυχτερινών μέχρι το τέλος του έτους. Με ασάφειες και υπεκφυγές για τη χορήγηση ή μη των ανωτέρω δαπανών, που σχετίζονται με την οικονομική επιβίωση των αστυνομικών, οξύνουν το κλίμα αβεβαιότητας για το μισθολογικό καθεστώς που πρόκειται να προωθήσουν.»

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • 1. Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση στους αστυνομικούς για τις ώρες νυχτερινής απασχόλησης του μηνός Αυγούστου;
  • 2. Θα καταβάλλονται εφεξής κανονικά οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την πέραν του πενθημέρου εργασία και τη νυχτερινή απασχόληση;

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Οι σκέψεις τις Θέκλας Παρασκευούδη