Ειδήσεις

5ο Πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελασσόνας


Η πόλη της Ελασσόνας και η ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας έχουν βάλει τα γιορτινά τους και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα κατακλύσουν την πόλη το διήμερο 08 – 09 Απριλίου 2017. Πρόκειται για το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδικών εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων στο οποίο θα συμμετάσχουν 88 πολιτιστικοί σύλλογοι, με 2.200 μικρούς χορευτές από 23 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας.

Πρόκειται για το κορυφαίο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων στην Ελληνική Επικράτεια, το οποίο έχει ξεπεράσει προ πολλού τόσο τις εκτιμήσεις των διοργανωτών όσο και το ενδιαφέρον συλλόγων και φορέων. Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, σε συμμετοχή συλλόγων και χορευτών, παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση όλου του κόσμου και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου.

Για δύο μέρες μικροί χορευτές από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της χώρας θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα. Στο χώρο της κεντρικής πλατείας Ελασσόνας αντιπροσωπευτικοί σύλλογοι και φορείς θα παρουσιάσουν με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση το χορευτικό τους πρόγραμμα και θα προσφέρουν άπειρες στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο κοινό που θα τους παρακολουθήσει. Πλήθος ακουσμάτων θα πλημμυρίσουν το χώρο ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών στολών θα δημιουργήσει ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.

Για τις ανάγκες του φεστιβάλ έχει στηθεί ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο σκηνικό το οποίο αποτελείται από τέσσερις εξέδρες, σε δύο επίπεδα, οι οποίες συνοδεύονται από χαρακτηριστικές εικόνες των περιοχών της ελληνικής υπαίθρου και πιο συγκεκριμένα των πετρόκτιστων Μακεδονικών αρχοντικών, της Αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, του πλάτανου της πλατείας των χωριών της Ηπείρου, της γραφικότητας της Θράκης κ.α. Αυτά, σε συνδυασμό με τον ηχητικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών των διοργανωτών.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας το διήμερο 08-09 Απριλίου 2017 με ώρα έναρξης την 17.00.

 

Για την Ακαδημία

Καφάσης Κωνσταντίνος

Υπεύθυνος Φεστιβάλ

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Γρήγορη αποτύπωση ζημιών και αποζημιώσεις εντός τριμήνου για Αγιά και Τέμπη
Επόμενο άρθρο Η Νεανική Χορωδία music Arte Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας στη Λάρισα