Ειδήσεις

Οι Μανιταρόφιλοι της Θεσσαλίας θα συγκεντρωθούν στη Λίμνη Πλαστήρα


Περιήγηση στο δάσος, αναζήτηση-αναγνώριση-συλλογή φαγώσιμων άγριων μανιταριών και πολλά μανιταρο-εδέσματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η Ετήσια Γιορτή «Μαρτιάτικων» μανιταριών, που διοργανώνουν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα. Το «μαρτιάτικο», hygrophorus marzuolus, είναι εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας μανιτάρι, που καρποφορεί από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, αμέσως μετά το λιώσιμο του χιονιού, σε μεγάλες ομάδες σε σκιερά δάση.

Σημείο συνάντησης για τους επίδοξους μανιταροκυνηγούς έχει οριστεί το προαύλιο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεοχωρίου Λίμνης Πλαστήρα (πλησίον της θέσης «Αγνάντι»), στις 9 το πρωί της Κυριακής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει περιήγηση στο δάσος για αναζήτηση, αναγνώριση και συλλογή φαγώσιμων άγριων μανιταριών, με τη συνοδεία έμπειρων στην αναγνώριση μελών του συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, συμμετοχή στη δράση”Let’sdoitGreece”, την οποία διοργανώνει σε τοπικό επίπεδο ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, παρουσίαση θέματος για τα άγρια μανιτάρια από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, κορυφαίο ερευνητή της μυκοχλωρίδας της χώρας μας και όχι μόνο και γευσιγνωσία εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα-μανιταρόπιττα-ψητά μανιτάρια).

Για τη συμμετοχή στην περιήγηση στο δάσος και τη συλλογή μανιταριών επιβάλλεται η χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (ένδυση, υπόδηση, γιλέκο σε έντονο χρώμα, καλάθι). Να σημειωθεί ότι συνδιοργανωτέςστην εκδήλωση είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και ο Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου, τους οποίους οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας ευχαριστούν για τη στήριξή τους. Την εκδήλωση υποστηρίζουν με προσφορά των προϊόντων τους οι: Μανιτάρια «Δίρφυς», Μανιτάρια Τρικάλων «Αφοί Κολώνα», IVI coffeespirits, Solair, Αρτοποιία Χατζόπουλου, Illyκαι Οινοποιία ΑΛΑΤΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Φώτης Παρασκευαϊδης (“Μανιτάρια Γρεβενών”),θα παρασκευάσει τα νόστιμα εδέσματά του με το super-τηγάνι του.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6974.60.17.30 (Στέργιος Μίχος).

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Κερκόπορτα για άλωση εμβληματικών ΠΓΕ όπως το τσίπουρο
Επόμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας