Ειδήσεις

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας στο Λαογραφικό Μουσείο


Την Τετάρτη 15 Μαρτίου οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο έχει αναδειχτεί σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελληνικής περιφέρειας.

Στις άριστα επιμελημένες εγκαταστάσεις του Μουσείου, οι Μαθητές και οι συνοδεύοντες Εκπαιδευτικοί, μέσα από τα χιλιάδες εξαιρετικά εκθέματα, ταξίδεψαν νοερά στους τελευταίους αιώνες της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τον αρμονικό συγκερασμό του αγροτικού και αστικού πολιτισμού στη Θεσσαλία, πριν και μετά την προσάρτησή της στο Ελληνικό Κράτος. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν αναπαραστάσεις τύπων θεσσαλικών κατοικιών, παραδοσιακών και επιστημονικών εργαστηρίων.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαρισαίων και κυρίως στον φύλακα του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας για την υποδοχή, την ξενάγηση και την παρουσίαση των σπουδαίων εκθεμάτων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου.

 

Η Διευθύντρια

Βικτωρία Λάμπρου

Προηγούμενο άρθρο Επί τάπητος το αναπτυξιακό μέλλον των ΔΕΥΑ – Ημερίδα στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Κερκόπορτα για άλωση εμβληματικών ΠΓΕ όπως το τσίπουρο