Ειδήσεις

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας γιόρτασε την 25η Μαρτίου


Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα: «Ο κύκλος της  ζωής μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου και αποτελεί το μουσικό μέρος δύο πολιτιστικών προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ: α.«Παραδοσιακό Τραγούδι – Η μουσική καταγραφή του κύκλου της ζωής», β.«Ιστορώντας την Υπέρβαση – Παλαιά Βυζαντινή Μουσική και Τέχνη».

Η συνύπαρξη δημοτικών επεξεργασμένων τραγουδιών και βυζαντινών ύμνων εμπλουτίζουν την αίσθηση του “ελληνικού ήχου”. Η σημασία αυτής της συνεκτικότητας της ελληνικής μουσικής παράδοσηςαναδείχθηκεστο α΄μέρος-αφιέρωμα στην επέτειο,ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκεη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στην Αυστραλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 03 Μαρτίου 2017.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη (υπεύθυνες Συνόλου Μουσικής Κινηματογράφου), Γιάννης Μακρυγιάννης, Ελένη Διβάνη

Δημήτρης Παπαχατζόπουλος, Άννα Τσακάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ωςεκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΩΛ κος Νίκος Καλτσάς.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Ξεκρέμαστοι 121 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Κέλλα για την 25η Μαρτίου