Ειδήσεις

Μάξιμος: Ξεκρέμαστοι 121 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης


Το ζήτημα των 121 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών, που από την αποφοίτησή τους τον Ιούλιο του 2016 από την Πυροσβεστική Ακαδημία παραμένουν «ξεκρέμαστοι» σε κατάσταση προσωρινής διάθεσης, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε οριστικές θέσεις, αναδεικνύει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Στην ερώτησή του, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει τα εξής:

«Η άρνηση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, όπως προβλεπόταν ρητά από τον νόμο 3938/ 2011 -γιατί άλλες ήταν οι προτεραιότητές της- και η παράταση της εκκρεμότητας για άλλα τρία χρόνια, εκθέτει την πολιτεία.

Την ίδια ώρα, ζήτημα έχει προκύψει και για 121 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών που αποφοίτησαν στις 12 Ιουλίου 2016 από την Πυροσβεστική Ακαδημία και οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής διάθεσης έως και σήμερα. Πρόκειται για πυροσβέστες που εδώ και έναν χρόνο είχαν εργαστεί, ανά την Ελλάδα και σε νησιωτικές περιοχές, με τον χαμηλότερο μισθό στο Πυροσβεστικό Σώμα από 680-710 ευρώ. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται ουσιαστικά “ξεκρέμαστοι”.

Όπως προκύπτει και από σχετική επιστολή του Πανελλήνιου Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.) προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (25.02.17) πολλοί από αυτούς διαμένουν εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών λόγω συνεχούς αναβολής της τοποθέτησής τους, μη γνωρίζοντας το χρονικό διάστημα της παραμονής τους εκεί. Επιπλέον, πολλοί απ’ αυτούς είναι παντρεμένοι με παιδιά, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, και αγνοούν που θα βρίσκονται τον επόμενο μήνα, εάν θα λήξει ή όχι ή κατάσταση αυτή ή εάν η υπηρεσία που διατέθηκαν είναι και υπηρεσία οριστικής τοποθέτησής τους».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλου, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «προτίθεστε και -αν ναι- πότε να επιλύσετε το πρόβλημα της τοποθέτησης των 121 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών, αποφοίτων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 2016, που συνεχίζουν να μένουν σε κατάσταση διάθεσης;»

 

Προηγούμενο άρθρο Η μαθητική παρέλαση στον Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας γιόρτασε την 25η Μαρτίου