Ειδήσεις

ΛΑ.Ε. Λάρισας: Ας μην μιλάει ο κ. Σαχινίδης για Βενεζουελοποίηση


Στο σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης Παπανδρέου ως Υφ. Οικονομικών εκ των πρωτεργατών της υπαγωγής της χώρας μας εν κρύπτω στο ΔΝΤ και γνώστης της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας την εποχή που στο ΠΑΣΟΚ έλεγαν «λεφτά υπάρχουν».

Σήμερα ξέρουμε ότι εννοούσαν το δάνειο του ΔΝΤ που πανηγύριζαν ως επιτυχία

Ο κ. Σαχινίδης θα προαχθεί σε Υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου που οδήγησε στο δεύτερο Μνημόνιο μετά την προφανή αποτυχία του πρώτου.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να βγαίνει σήμερα ο κ Σαχινίδης και να μιλά «για βενεζουελοποίηση της χώρας και εξαθλίωση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την παγίδα του ευρω!

Οι προβλεπτικές του ικανότητες έχουν κριθεί όταν πρόβλεψε την έξοδο στις αγορές το 2011 και όταν τάσσονταν κατά του κουρέματος του χρέους, θεωρώντας ότι είναι «Λάθος συζήτηση, σε λάθος ώρα».

Εκείνη την εποχή που η Ελλάδα μπορούσε να διεκδικήσει διαγραφή χρέους ο κ Σαχινιδης από κυβερνητικά πόστα έδινε στους ξένους δανειστές όλο τον χρόνο να ξεφορτωθούν το ελληνικό χρέος.

Παραθέτουμε την δήλωση του σε δημοσιογράφο το Ιανουάριο του 2011:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις αγορές θα βγούμε όντως φέτος για να δανειστούμε;
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Στόχος παραμένει η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2011.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ρεαλιστικός στόχος;
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Σ’ ένα μεγάλο βαθμό, εκτός από την πορεία προόδου που καταγράφει η Ελλάδα, η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές εξαρτάται και από τις συνθήκες που επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Σήμερα υπάρχει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας και μεγάλη μεταβλητότητα και είναι δύσκολο. Γι’ αυτό άλλωστε και ποτέ δεν είπαμε ότι θα βγούμε στις αγορές από τις αρχές του 2011. Θεωρούμε όμως ότι επειδή η Ελλάδα παραμένει προσδεδεμένη στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με τη συμφωνία των 110 δισ. ευρώ, αλλά και ότι η Ευρώπη θα πάρει τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του ευρωπαϊκού μηχανισμού, θα εξομαλυνθούν  οι συνθήκες.
Έτσι η Ελλάδα εντός του 2011 θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Πολιτική του ποδαριού και στην πυρασφάλεια των αεροδρομίων