Ειδήσεις

Πίτα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής “Άγιος Αχίλλιος”


Σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, όπου στεγάζεται η ομώνυμος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα της Σχολής και ευλόγησε το νέο έτος.



pita_byzantinis_mousikis-1Μετά το πέρας της κοπής της Βασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε, συμβούλεψε και εξήρε τους μαθητές της Σχολής, διότι επιτελούν άγιο έργο με το να μαθαίνουν την τέχνη του Δαμασκηνού και να ψάλλουν στα ιερά Αναλόγια της εκκλησίας. Χαρακτήρισε δε το έργο αυτό ως το ύψιστο διακόνημα, αφού καταστολίζει την κορωνίδα της εκκλησιαστικής ζωής, δηλαδή το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και τις υπόλοιπες ακολουθίες του νυχθημέρου.



pita_byzantinis_mousikis-5Προέτρεψε τους ψάλλοντας να προσφέρουν την πιο γλυκειά και πιο όμορφη μελωδία που μπορούν στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, κάνοντας παραλληλισμό με τις προσφορές προ της Χριστού παρουσίας, όταν οι άνθρωποι προσέφεραν στον Θεό τους καλύτερους καρπούς των κόπων τους, αλλά και τα καλύτερα σφάγια τους.

Στην συνέχεια, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους καθηγητές της Σχολής για το έργο που επιτελούν παρακαλώντας τους να μεταδίδουν αόκνως τις γνώσεις τους στους μαθητές, ιδιαιτέρως δε οι παλαίμαχοι, που με εφόδιο την γνώση και την μεγάλη πείρα τους έχουν ακόμη πολλά να δώσουν στους νέους.



pita_byzantinis_mousikis-7Στο τέλος, ο Σχολάρχης κ. Ηλίας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε ολοθύμως τον Σεβασμιώτατο για την έμπρακτη και ποικιλότροπη στήριξη του έργου της Σχολής, για τις προσευχές του και για την παρουσία του, που δίνουν πνοή και αναπτερώνουν τις δυνάμεις των στελεχών της Σχολής ώστε να φέρουν εις πέρας το πολυσχιδές και δύσκολο διακόνημα που τους εμπιστεύτηκε η μητέρα Εκκλησία.

Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 120 μαθητές, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Καθηγητές της Σχολής.

pita_byzantinis_mousikis-11

Προηγούμενο άρθρο Startup Europe Week στη Λάρισα 2017
Επόμενο άρθρο Μείωση 12% στην τιμή του φυσικού αερίου από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας