Ειδήσεις

Στο υπό ανέγερση σχολείο στο Μόναχο ο Χρήστος Κέλλας


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλαςεπισκέφθηκε το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα που θα στεγάζει τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκειο στο Μόναχο της Γερμανίας, του οποίου, όμως, την κατεδάφιση αποφάσισε ο Δήμος Μονάχου, λόγω της ολιγωρίας από ελληνικής πλευράς, για αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων για την αποπεράτωσή του.
Παράλληλα, είχε συναντήσεις, τόσο με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μονάχου, όσο και με ομογενείς.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα στο Μόναχο, ένα κόσμημα για την ελληνική κοινότητα, θα αναβαθμίσει ποιοτικά την ελληνόφωνη εκπαίδευση. 
Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση του Δήμου Μονάχου, για κατεδάφιση του σχολικού συγκροτήματος, είναι ντροπή για τη χώρα μας. 
Από την πρώτη στιγμή, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση στην έγκαιρη αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων για την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος, πιθανόν θα οδηγούσε στη μη ολοκλήρωση του έργου.
Η Νέα Δημοκρατία  θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αλλαγή της απόφασης του Δήμου Μονάχου, να ματαιωθεί η κατεδάφιση του υπό ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και να ολοκληρωθεί το σημαντικότατο αυτό έργο».

Προηγούμενο άρθρο Έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης για όλες τις χρήσεις
Επόμενο άρθρο Εκδρομή του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας στην Αθήνα