Ειδήσεις

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας


Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα είχε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ την ανησυχία του για την πρόσφατη έξαρση της ανεξέλεγκτης δράσης περιθωριακών ομάδων.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, διότι θεωρούμε ότι η κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας και η αυθαιρεσία από οργανωμένες ομάδες του περιθωρίου, έχουν πλέον καταστεί εκρηκτικά.Την ίδια ώρα, η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες τείνει επιδεινούμενη.

Ζητήσαμε ενημέρωση για την απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ από νοσηρούς εγκεφάλους, οι οποίοι, μάλιστα, επαίρονται για τις πράξεις τους μέσα από ιστοσελίδα του λεγόμενου αναρχικού χώρου.

Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια με στόχο ανυπεράσπιστους καταναλωτές και παιδιά.Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να μετατραπεί σε όμηρο των εγκληματικών στοιχείων που κρύβονται πίσω από κουκούλες.

Αυτό ισχύει και για τα κρούσματα βίας και τις πυρπολήσεις δημόσιας περιουσίας, με πιο πρόσφατες εκείνες των τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας, όπου κινδύνευσαν επιβάτες και οδηγοί.Οι νησίδες της ανομίας είναι ασύμβατες με ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος.

Η Αστυνομία, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση.

Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα που δεν επιδέχεται εκπτώσεις για κανέναν λόγο».

 

Προηγούμενο άρθρο Η Νέα Λάρισα για τον προϋπολογισμό του 2017 και το τεχνικό πρόγραμμα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 36χρονος στα Φάρσαλα για αρχαία