Ειδήσεις

Μάξιμος με ειδικούς φρουρούς: Με προβληματικούς ασυρμάτους η ΔΙ.ΑΣ.


«Η έξαρση της εγκληματικότητας και η έλλειψη προσωπικού έχουν επιβαρύνει ιδιαιτέρως το έργο των οργάνων της τάξης, που καλούνται να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα χωρίς αποτελεσματική ενδοεπικοινωνία, με “προβληματικούς” ασυρμάτους. Ταυτόχρονα, για κάθε πολίτη που δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες, είναι ακατανόητη και αδικαιολόγητη η κατάργηση της κατά κοινή ομολογία επιτυχούς ομάδας ΔΕΛΤΑ. Αυτή η πραγματικότητα αφορά και τους Ειδικούς Φρουρούς, με εκπροσώπους των οποίων είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία με ενημέρωσαν για τα προβλήματα και μου κατέθεσαν τις ανησυχίες τους. Ελπίζω σύντομα, η ΝΔ ως κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να δώσει τις δέουσες λύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Ειδικότερα τα θέματα που τέθηκαν από το Σωματείο των Ειδικών Φουρών Αττικής ήταν τα εξής:

  • Τα σοβαρά προβλήματα που διαπιστώνονται στις επικοινωνίες/διαβιβάσεις στην ΕΛΑΣ. Το σύστημα είναι αναλογικό και απαρχαιωμένο και ως εκ τούτου μη χρήσιμο ακόμη κι επικίνδυνο.
  • Η επαναλειτουργία της ομάδας ΔΕΛΤΑ που έχει καταργηθεί, με αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση.
  • Ο εξοπλισμός της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς σε λειτουργία βρίσκεται μόνο ο μισός στόλος των μοτοσυκλετών λόγω βλαβών και έλλειψης πόρων, όπως επίσης και η υποστελέχωσή της.
  • Ηστελέχωση των υπηρεσιών λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων αλλά και της κατασπατάλησης δυνάμεων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού στα νησιά.
  • Η ανάγκη ενεργοποίησης της νομοθεσίας για τη δημιουργία φαρμακείων για τους ενστόλους και διορισμός συγγενούς πρώτου βαθμού για τις οικογένειες των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών/τραυματισμών στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Στη συνάντηση από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Ντούμας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευστράτιος Μαυροειδάκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Βρετάκος, ο Ταμίας κ. Νικόλαος Ζερίτης και ο Αν. Ταμίας κ.  Ιωάννης Καστανάς, καθώς επίσης και ο συνεργάτης του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Προηγούμενο άρθρο Ε.Κ.Λ.: Να τι σημαίνει η εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου