Ειδήσεις

Ε.Κ.Λ.: Να τι σημαίνει η εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες


Πριν λίγες ημέρες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, μιλώντας από τη Λάρισα στην ημερίδα του συλλόγου υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στην Κεντρική Ελλάδα, μας μιλούσε για το μεγαλόπνοο σχεδιασμό και τις δράσεις του ΟΑΕΔ.

Λίγες ημέρες μετά, έρχονται στο προσκήνιο τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της εκχώρησης λειτουργιών του ΟΑΕΔ, σε ιδιώτες, τις επιπτώσεις των οποίων πληρώνουν, πρωτίστως οι άνεργοι και φυσικά οι εργαζόμενοι του οργανισμού.

Συγκεκριμένα το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι άνεργοι ενόψει των Χριστουγέννων και οι εργαζόμενοι να καταταλαιπωρούνται.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί το Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα και εκφράζει την στήριξη στον αγώνα των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ. Να πληρωθούν όλοι οι άνεργοι και εργαζόμενοι που έχουν να λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ πριν τις γιορτές.

Ταυτόχρονα διεκδικεί:

Την άμεση απομάκρυνση των επιχειρηματιών από τον ΟΑΕΔ, στους οποίους πληρώνονται μεγάλα ποσά που θα μπορούσαν να καλύπτονται από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ. Να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει τα χρήματα των εργαζομένων που δίνουν στον ΟΑΕΔ, στους επιχειρηματίες.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου, εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων, ο ΟΑΕΔ να καλύπτει όλες τις υπηρεσίες για τους ανέργους και εργαζόμενους και νέες θέσεις πλήρους και σταθερούς εργασίας να δημιουργηθούν.

Έλεγχος και απόδοση ευθυνών στις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν έργο του ΟΑΕΔ.

Αναβάθμιση όλων των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ.

Όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτου προέλευσης, να δίνονται στους ανέργους. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, με δεδομένο ότι διεκδικούμε να επανέλεθει άμεσα ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Ο Ντ. Διαμάντος για την αδελφοποίηση Λάρισας- Ανάπα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος με ειδικούς φρουρούς: Με προβληματικούς ασυρμάτους η ΔΙ.ΑΣ.