Ειδήσεις

Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού


Για την γενναιότητα, τον ηρωϊσμό και την καλή στρατεία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2016, ανήμερα της εορτής του αγίου Ελευθερίου. Τον οικείο Ιεράρχη υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ο Ταξίαρχος κ.Ιωάννης Παπαναγνώστου και οι τα πρώτα φέροντες μέσα στην Ταξιαρχία, ευχαριστώντας τον για την αποδοχή της προσκλήσεώς τους.
Ο Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ευψυχία, την ανδρεία, την γενναιότητα και τον ηρωϊσμό των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι ανεδείχθησαν οι καλοί στρατιώτες της παρατάξεως του Κυρίου, που υπερασπίστηκαν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας αψηφώντας όλες τις απειλές των δυνατών του κόσμου αυτού και τους πολλούς διωγμούς και φτάνοντας μέχρι και την θυσία της ζωής τους για το όνομα του αγίου Θεού! Ακόμη μίλησε στους αξιωματικούς για την δύναμη της νηστείας, που βοηθάει τον πιστό άνθρωπο τόσο πολύ στην προσωπική του κάθαρση καθώς και στο Θεοπαράδοτο μυστήριο της μετανοίας που τον αναγεννά και του δίδει την μεγάλη ευκαιρία να ενωθεί με τον Θεό.
Ο Ταξίαρχος κ.Ιωάννης Παπαναγνώστου και εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Ταξιαρχίας, θερμότατα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.Ιγνάτιο για την παρουσία του και την πνευματική ομιλία του, εν όψει των αγίων ημερών που πλησιάζουν.
Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ταινιών Κιν/φικής Λέσχης Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Συναυλία των Συνόλων της Μουσικής Σχολής Νίκαιας