Ειδήσεις

Πρόγραμμα ταινιών Κιν/φικής Λέσχης Νίκαιας


Αυτή την Κυριακή 18/12 θα προβληθεί η εξαιρετική ταινία “Εξιλέωση”, στα πλαίσια του αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης στον Έρωτα. Προβολή όπως πάντα δωρεάν στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Νίκαιας.

Καλοκαίρι του 1935 στην αγγλική εξοχή, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα 13χρονο κορίτσι με ασυνήθιστο ταλέντο στη λογοτεχνία θα γίνει μάρτυρας του απαγορευμένου πάθους της αδελφής της και θα σπρωχτεί στη προδοσία. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιαν ΜακΓιούαν που το περιοδικό TIME κατέταξε στα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών, η ταινία του Τζο Ράιτ τοποθετεί την εκρηκτική χημεία του ζεύγους Κίρα Νάιτλι – Τζέιμς ΜακΑβόι σε μια άψογη ανάπλαση εποχής και σβήνει με την ιδιαίτερη αύρα της κάθε υπόνοια ακαδημαϊσμού.
Εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή η “ Εξιλέωση” αποτελεί μία απ’ τις καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών. Δικαίως κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας κι έφτασε στα Oscar με 7 υποψηφιότητες. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια ταινία που δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται όπως λίγες μεταφορές μυθιστορημάτων ότι διατήρησε την ισορροπία. Όταν βγείτε από την αίθουσα ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το μόνο που θα έχετε στο μυαλό σας είναι μια φράση. “Come back! Come back to me!”.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα κατηχητικά σχολεία του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους άναψαν το δέντρο
Επόμενο άρθρο Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού