Ειδήσεις

Χρυσό Βραβείο γεύσης για το ΘΕΣγάλα


Το γάλα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα έλαβε την ανώτερη διάκριση στον Διαγωνισμού γάλακτος και τυριού

Την ανώτερη διάκριση του 4ου Διαγωνισμού Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού απέσπασε το πλήρες γάλα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, κατακτώντας το χρυσό βραβείο γεύσης του διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Ο διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός οργανώθηκε φέτος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, για τέταρτη φορά και η κριτική επιτροπή που έκρινε τα προϊόντα, μέσω γευστικών δοκιμών, περιελάβανε έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες.

Το γάλα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ξεχώρισε για τη γεύση του, ανάμεσα σε δεκάδες ομοειδή προϊόντα, σ’ ένα διαγωνισμό στον οποίο πήραν μέρος αρκετές ακόμη εταιρείες με γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε για τη βράβευση: ‘Η διάκριση για το γάλα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ήταν μια ακόμα επιβεβαίωση για την ποιότητα του γάλακτος που διαθέτουμε στους καταναλωτές αλλά συνολικά και για το εγχείρημά μας. Συνεχίζουμε την ανάπτυξη των σημείων πώλησης στην Αττική με στόχο να μπορούν οι καταναλωτές να μας βρουν ακόμη πιο κοντά στην περιοχή τους έτσι ώστε να μειώσουμε τις ουρές που δημιουργούνται στα υπάρχοντα καταστήματα και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε όσους μας προτιμούν. Η ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων μας είναι η μεγάλη μας περιουσία και θα τη διαφυλάττουμε συνεχώς’.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και παράγει καθημερινά 120 τόνους φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύει το 10% της εγχώριας παραγωγής. Αποτελεί τον πλέον πρότυπο Συνεταιρισμό στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απ’ευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του, σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του ΘΕΣγάλα, παρασκευάζονται αποκλειστικά από το φρέσκο γάλα που παράγουν οι 100 αγελαδοτρόφοι, στις 50 φάρμες του ΘΕΣγάλα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Σήμερα αξιοποιεί περίπου το 30% της παραγωγής του για την προμήθεια γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων των 58 καταστημάτων αυτόματης πώλησης που λειτουργούν σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ με το γυμναστήριο ΚΟΥΡΟΣ στην ειδικότητα της Προπονητικής
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα δεύτερης συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο Δ. Κιλελέρ