Ειδήσεις

Συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας


Στη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού  245.000 ευρώ, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου. Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας του εθνικού οδικού δικτύου που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ενδεικτικές θέσεις στις οποίες έχει γίνει καταγραφή:

– Λάρισας – Τυρνάβου (οδικό τμήμα μεταξύ του οικισμού της Λάρισας και του οικισμού της Γιάννουλης),

– Λάρισας – Βόλου (Π.Ε.Ο.) (οδικό τμήμα μεταξύ του οικισμού της Λάρισας και της διασταύρωσης της Χάλκης)

– Λάρισας – Τρικάλων (οδικό τμήμα μεταξύ του οικισμού της Λάρισας και της διασταύρωσης προς το Μηχανολογικό)

Οι ανωτέρω επεμβάσεις δύναται να επεκταθούν και σε νέες θέσεις σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς πριν την εκτέλεση των εργασιών και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα πραγματοποιείται συνεχής επιθεώρηση του δικτύου ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση και να δοθεί προτεραιότητα σε θέσεις που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας. Δεδομένης της διασποράς των επεμβάσεων σε όλο το δίκτυο και της διαφορετικής κάθε φοράς αντιμετώπισης που απαιτείται, ο ανάδοχος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην οικεία Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και ασφαλώς η  κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία στήριξης για την Ασπασία και τον Άγγελο
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση συλλόγου υπαλλήλων Δ. Λάρισας για Ομπάμα