Ειδήσεις

Μάξιμος : Να αποβληθεί δια παντός η βία από τα Πανεπιστήμια


O υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης,κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το τελευταίο κρούσμα βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ομάδα αγνώστων εισέβαλε στην αίθουσα της Συγκλήτου που συνεδρίαζαν οι Πρυτανικές Αρχές και αφού διέκοψε τη συνεδρίαση καταφέρθηκε με ύβρεις και απειλές εναντίον του πρύτανη κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκη για την απόφασή του να αξιοποιηθεί το υπό κατάληψη κτίριο του Ο.Π.Α., κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, ως κοινωνία, έχουμε εθιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ασκούμενη βία από οργανωμένες μειοψηφίες, και ιδιαίτερα στους χώρους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Για χρόνια το πανεπιστημιακό άσυλο υπήρξε το άλλοθι για να ανθίσει κάθε ‘‘μπουμπούκι’’ παρανομίας και αυθαιρεσίας. Καθηγητές απειλούνται ή δέχονται βίαιες επιθέσεις, φοιτητές δεν μπορούν να εκφράσουν δημόσιο λόγο.

Το τελευταίο επεισόδιο βίας προκαλεί έντονη ανησυχία. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή πόσα και ποια κτίρια των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. βρίσκονται υπό κατάληψη. Αλλά και τι προτίθεται να κάνει για την προάσπιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Ιδρυμάτων και την αντιμετώπιση καταλήψεων και επεισοδίων βίας που την επαπειλούν, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας.
Η εικόνα αυτή του χάους και της ανομίας, που είναι μοναδική παγκοσμίως, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Η πολιτεία έχει χρέος να βάλει οριστικό τέρμα σε αυτήν την ασχήμια. Χωρίς αναβολές, χωρίς προσχήματα και δισταγμούς, η βία πρέπει να αποβληθεί δια παντός από τους χώρους της μόρφωσης. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρές».

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας : Χρειαζόμαστε και στην υγεία νέο ξεκίνημα
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 11 συλλήψεις