Ειδήσεις

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι εν Λαρίση Άγιοι


Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική   λαμπρότητα εορτάσθηκαν οι τοπικοί άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στη κοινή σύναξη και εορτή τους το πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου. Έτσι μετά την ημερίδα των Λαρισαϊκών αγιολογικών σπουδών που διεξήχθη στην Λάρισα από διακεκριμένους επιστήμονες και πολλές ακόμη πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές στην τοπική Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5  Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα η πάνδημη υποδοχή των ιερών λειψάνων και της ιεράς και χαριτοβρύτου αγίας εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας στον προαύλειο χώρο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, παρισταμένων των ευλαβών ιερέων του Θεού του Υψίστου και σύμπαντος του ευσεβούς λαού.

Στην υποδοχή και τον πανηγυρικό εσπερινό της ιεράς συνάξεως των εν Λαρίση διαλαμψάντων Αγίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου κ.Κυπριανός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού και Διδασκάλου κ.Αθανασίου Παναγούλη. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου κ.Κυπριανός αναφέρθηκε πολύ εύστοχα στην χάρη και την δύμαμη των Αγίων και επικαλέσθηκε αυτήν την χάρη τους αλλά και την θεία τους ευλογία.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 το πρωί, τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο, στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμόθεος και συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Μπουζαίου κ.Κυπριανός και Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, μαζί με πλειάδα ιερέων και με την συμμετοχή πολλών Ιεροψαλτών, αναγνωστών, μαθητών και ιεροπαίδων. Στο γεμάτο από θεολογικά μηνύματα κήρυγμά  του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας,  καθώς και στην ζέουσα πίστη των Αγίων και στο πώς Εκείνοι κατόρθωσαν να φτάσουν σε ύψη αγιότητος, δίδοντας καθημερινά την μαρτυρία της πίστεώς τους και βιώνοντας τον Χριστό σε κάθε έκφανση της επιγείου ζωής τους. Κάλεσε δε τους πιστούς να μείνουν εδραίοι και αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη, που καθημερινά αναδεικνύει αγίους, οσίους και μάρτυρες!

Τους φιλοξενουμένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς προσφώνησε δια θερμών λόγων ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, καλωσορίζοντάς τους στην πόλη αυτή των Αγίων και των Οσίων.

Πολύ συγκινητική ήταν όμως και η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων που περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά, προκειμένου να ασπασθούν τα ιερά λείψανα και την αγία εικόνα της Θεομήτορος, που ήλθε από το ευλογημένο χωριό του Αρμενίου για να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις καρδιές των πιστών. Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκαν ενώπιον των ιερών λειψάνων ο μεθέορτος εσπερινός των εν Λαρίση Αγίων και εψάλησαν οι χαιρετισμοί τους, που είναι ποίημα, όπως και ολόκληρη η ασματική ακολουθία του φιλαγίου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί συνέψαλλαν το απολυτίκιο των Αγίων και της Παναγίας της Αρμενιώτισσας, επικαλούμενοι την χάρη τους και την ευλογία τους!

 

Προηγούμενο άρθρο 1η γιορτή καβουρόπιτας στα Μεσάγκαλα απο τους ψαράδες
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση έναρξης του νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών