Ειδήσεις

Μάξιμος : Χάος και κακοδιαχείριση στο προσφυγικό


«Αυτή η κυβέρνηση το μόνο που έχει να επιδείξει σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας είναι χάος και κακοδιαχείριση. Αυτό πέτυχε και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Μετέτρεψε το πρόβλημα σε μια διαρκή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, ενώ επέτρεψε να γίνεται “πάρτι”, από απίθανες ΜΚΟ και τυχάρπαστους, με τα κονδύλια που προορίζονταν για τους πρόσφυγες, όπως μάθαμε από τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες κ. Αφροδίτη Σταμπουλή. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση από την ΕΕ εμπειρογνώμονα που να ελέγχει τη ροή των κονδυλίων στο προσφυγικό δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη. Η μόνη ελπίδα να σταματήσει αυτός ο κατήφορος είναι μπει γρήγορα ένα τέλος στα έργα και στις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή σχετική ερώτηση που συνυπόγραψε και η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άννα Μισέλ-Ασημακοπουλου, αναφέρει ότι: «κατά την διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να ισχυρίστηκε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προβεί στην τοποθέτηση ειδικού εμπειρογνώμονα στη χώρα μας για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων από τις ελληνικές αρχές για το προσφυγικό. Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε στις 22.09.2016 ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να λάβει συγκεκριμένη απάντηση».

Κατόπιν τούτων οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να πληροφορηθούν:

  • Αν θα τοποθετεί εμπειρογνώμονας στη χώρα μας για τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του και το πλαίσιο συνεργασίας του με την Κυβέρνηση.
  • Αν διαπιστώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δυσχέρεια στην απορρόφηση των κονδυλίων για το προσφυγικό και αν όχι, γιατί προκρίθηκε η επιλογή της τοποθέτησής του ειδικού εμπειρογνώμονα.
  • Αν επηρεάστηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη λήψη της παραπάνω απόφασης από τις καταγγελίες του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ Βουδούρη περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για το προσφυγικό.
Προηγούμενο άρθρο Θυρανοίξια παρεκκλησίου Οσίας Άννης
Επόμενο άρθρο Στη φάση της υλοποίησης ο νέος μαγνητικός τομογράφος με 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ