Ειδήσεις

Μάξιμος : Η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά την πόλωση για τα Θρησκευτικά


Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις απαξιωτικές για την Εκκλησία δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και τις αλλαγές στα Θρησκευτικά,σημείωσε τα εξής:

«Η διαφαινόμενη ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι το τελευταίο που θα ανέμενε κανείς να συμβεί σε μια εποχή δοκιμασίας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά την πόλωση στο ζήτημα των Θρησκευτικών, επιδιώκοντας να προσδώσει σε αυτήν ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αρνούμενη το διάλογο με την Εκκλησία.

Κανείς δεν θα διαφωνούσε με την αναμόρφωση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, προκειμένου το μάθημα να γίνει πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές, ούτε βεβαίως με τη γνώση των παιδιών για άλλες θρησκείες. Αρκεί να μην υποβαθμίζεται η διδασκαλία της Ορθοδοξίας, και κυρίως να μη δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές.

Αντί του σεβασμού στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο θεμελιώδης σκοπός της Παιδείας είναι “η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης”, ο κ. Φίλης αλλοιώνει βάναυσα την ιστορική αλήθεια, βάλλοντας συλλήβδην κατά της Εκκλησίας. Φθάνει δε στο σημείο να αμφισβητεί την προσφορά της Εκκλησίας και του κλήρου στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Αποστομωτική,όμως, απάντησηστις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργούΠαιδείας έδωσετο σύμβολο της αντίστασης στους Ναζί κατακτητές, ο Μανώλης Γλέζος,λέγοντας ότι “όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλασφημεί!”.

Είναι, μάλλον, μάταιο να αναμένουμε από τον κ. Φίλη να ανακαλέσει τη “βλασφημία” του ή να επανεξετάσει την απόφασή του να αλλάξει το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την κυβέρνηση δόγμα είναι ο “σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Ας γνωρίζει, όμως, και ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας, που επικροτεί προφανώς τις επιλογές του, αλλά και όλη η κυβέρνηση, ότι σύντομα θα βρεθούν υπό την κρίση του ελληνικού λαού που τους βλέπει και τους αξιολογεί».

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας : Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ για να πληρώσουν συντάξεις
Επόμενο άρθρο Και το ΤΕΙ Θεσσαλίας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.