Ειδήσεις

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στο Δ. Κιλελέρ


Έκλεισε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ με τον τίτλο γίνε εξερευνητής που πραγματοποιήθηκε από την 15η Ιουνίου έως και την 15η Σεπτεμβρίου του 2016.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετείχε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Φέτος η καλοκαιρινή εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης και με σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» τα παιδιά του δήμου Κιλελέρ απήλαυσαν πολλές ώρες δημιουργικής απασχόλησης και χαράςστο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Γονείς και παιδιά αναλαμβάναν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης παρατηρούσαν, συνέκριναν , κατέγραφαν και δημιουργούσαν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας έλαβε μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που ανέδειξε δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιούργησε νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα. Η βιβλιοθήκη είχε μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που έφερνε εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη επέλεγε διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά.

Την τελετή λήξης του προγράμματος παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης, η πρόεδρος της ΔΕ Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου, το μέλος του ΤΣ της ΔΕ Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και η υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης Ανθή Μπλιάτσιου οι οποίοι ευχαρίστησαν την ομάδα εθελοντριών για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Προηγούμενο άρθρο Επιμορφωτικό πρόγραμμα οργανώνει ο ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου με τον δήμαρχο Λαρισαίων