«Πόλεμο στην φτώχεια» κηρύττει ο Ροντούλης


 Στα χρόνια που έρχονται, η φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση θα αποτελούν μια αδιάψευστη κοινωνική πραγματικότητα, που θα οδηγεί στα μονοπάτια του κοινωνικού αποκλεισμού και της παραβατικότητας – εγκληματικότητας ευρέα στρώματα του πληθυσμού.

 Την στιγμή, λοιπόν, που 2,5 εκατ. συνέλληνες βρίσκονται ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας και ο αριθμός των νεόπτωχων συνεχώς διευρύνεται, καθώς ακόμη και μεσαίου εισοδήματος πολίτες βλέπουν τις οικονομικές τους αντοχές να συρρικνώνονται ραγδαία, δεν είναι δυνατόν ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας να κλείνει τα μάτια.

Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε τον πόλεμο στην φτώχεια, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, για να σώσουμε την αξιοπρέπεια των ελληνικών οικογενειών που πλήττονται βάναυσα από την αδηφάγο σημερινή οικονομική κρίση, προστατεύοντας ταυτοχρόνως ένα ελάχιστο κοινωνικής συνοχής και ομαλότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο συνδυασμός των «Ελεύθερων Θεσσαλών» δεσμεύεται στις προγραμματικές του θέσεις να προτάξει την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στο φαινόμενο της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Έτσι, είμαστε αποφασισμένοι, εάν βέβαια οι πολίτες μας εμπιστευθούν το τιμόνι της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας, να προχωρήσουμε στην δημιουργία τριών θεσμών, που θα λειτουργούν εξακτινωμένα, με ευθύνη της Περιφέρειας, και στους τέσσερις πρώην Θεσσαλικούς Νομούς.

Συγκεκριμένα, θα επιδιώξουμε την λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου και Θεσσαλικής Αγοράς, σε αγαστή συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα και τους κατάλληλους φορείς.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα εφοδιάζει τους δικαιούχους πολίτες δωρεάν με τα βασικά για μια οικογένεια είδη προϊόντων, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα προσφέρει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα και η Θεσσαλική Αγορά θα διαθέτει, επίσης δωρεάν, είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, κατεστραμμένοι επιχειρηματίες, μονογονεϊκές οικογένειες, πολυμελείς οικογένειες, φτωχοί συνταξιούχοι, αποφυλακισμένοι, εργαζόμενοι με πενιχρά εισοδήματα, αλλά και όσοι ευρύτερα εντάσσονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν το φάσμα της κοινωνικής περιθωριοποίησης, μπορούν να γίνουν οι δικαιούχοι των προαναφερομένων παροχών, υπό την προϋπόθεση της αποδεδειγμένης απορίας τους.

Σε ένα ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα χέρια. Αντιθέτως, έχει ιερή υποχρέωση να συγκροτήσει ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής μέριμνας για αναξιοπαθούντες πολίτες, που χρειάζονται φροντίδα, προσοχή και μια έμπρακτη απόδειξη ανθρώπινης ζεστασιάς και καλοσύνης.

Καλούμε και τους άλλους υποψηφίους Περιφερειάρχες να αποδεχθούν την πρότασή μας, προκειμένου να σφυρηλατηθεί ένα κοινό μέτωπο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο επίπεδο της Θεσσαλικής Περιφέρειας, διευκρινίζοντας ταυτοχρόνως, για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ότι η προσπάθειά μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι ή φύλλο συκής για την συγκάλυψη των τεραστίων ευθυνών που έχει η Ελληνική Πολιτεία για το φαινόμενο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που συνεχώς διευρύνεται.

Τουλάχιστον εμείς, όμως, στον δικό μας χώρο και στο δικό μας επίπεδο, ας κάνουμε αυτό που πρέπει τώρα. Άλλωστε, όλοι μας θα κριθούμε από τους πολίτες γι’ αυτά που θα κάνουμε ή γι’ αυτά που θα παραλείψουμε να κάνουμε

Προηγούμενο άρθρο «Αιτία πολέμου» η εκμετάλλευση του λιγνίτη
Επόμενο άρθρο Ομιλία Παπατόλια για ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ στο φρούριο στη Λάρισα