Ειδήσεις

Το Διάζωμα εκπονεί συνολική μελέτη για το Α’ Αρχαίο Θέατρο


Σημαντικά νέα για τη Λάρισα και ειδικότερα την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης να καταστεί λειτουργικό, προέκυψαν κατά την 9η ετήσια συνέλευση του «Διαζώματος» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλαιο, Προσκεκλημένος του «Διαζώματος» αλλά και ομιλητής την πρώτη ημέρα της συνέλευσης ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης,  ο οποίος μίλησε για τη σύνδεση και την ισχυρή αμφίδρομη σχέση των εννοιών «πόλη και πολιτισμός», ενώ βεβαίως εκτενής ήταν η αναφορά του δημάρχου στο θέμα του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.

Τα θετικά και ευχάριστα νέα, ήρθαν από την επιβεβαίωση του προέδρου του Διαζώματος κ. Σταύρου Μπένου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης, ότι το Διάζωμα θα αναλάβει την εκπόνηση συνολικής μελέτης για την αναστύλωση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, κόστους 100.000 ευρώ. Τη χρηματοδότηση της μελέτης θα αναλάβει το «Ιδρυμα  Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Η εκπόνηση της συνολικής μελέτης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνει την προετοιμασία σε επίπεδο μελετών, για την ένταξη έργων και σημαντικών παρεμβάσεων ώστε το Α’ Αρχαιο Θεάτρο της πόλης να καταστεί λειτουργικό.

Τις εργασίες της συνέλευσης παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Υποδομών και Αστικής Ανάπλασης κ. Δημήτρης Μαβίδης.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με τους διευθυντές σχολείων είχε ο Δήμαρχος Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Σε εξέλιξη η αντιμεταρρύθμιση στα ΑΕΙ