Μάξιμος : Απαράδεκτη η επιβολή φόρου στο κρασί

26 Αυγούστου 2016

«Η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί ήταν μια απαράδεκτη απόφαση που βαραίνει αποκλειστικά τους κυβερνώντες και η οποία υπονομεύει καταστροφικά έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής μας, ενώ καταδεικνύει ταυτόχρονα τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίζεται τις ανάγκες και τα προβλήματα του Έλληνα αγρότη». Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα Λάρισας.

Στη δήλωσή του ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ακόμη τα εξής:

«Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή η διοργάνωση της «Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα» αποτελεί ευκαιρία για προβολή των προϊόντων του όμορφου αυτού τόπου, του σταφυλιού και του κρασιού. Είναι μια ευκαιρία για αμπελοπαραγωγούς και οινοποιητέςνα “τρυγήσουν” τους κόπους της χρονιάς, να προβάλουν τα τοπικά προϊόντα και να σφραγίσουν με το μεράκι τους τη συνέχιση της επί 60 και πλέον χρόνια παράδοσής τους.

Ευκαιρία,όμως, είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο να διασκεδάσει, να γνωρίσει το παρελθόν, τις σύγχρονες τοπικές επιχειρήσεις και να βιώσει, όπως γίνεται εξάλλου από τα αρχαία χρόνια στη χώρα μας, την πολιτισμική διάσταση μιας γιορτής του αμπελιού και του κρασιού».

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κρασί αποτελεί εθνικό μας προϊόν και άξιο πρεσβευτή του πολιτισμού μας. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την παραγωγή του και την πώλησή του, οφείλουμε να σχεδιάζουμε στοχευμένες δράσεις που βοηθούν στην οργάνωση της παραγωγής και την ενίσχυση της εξωστρέφειας».

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι αυτές ήταν οι προτεραιότητές του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καιανέφερε ενδεικτικά:

  • Tην αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελουργικών εκτάσεων για την περίοδο 2014-2018
  • Την προκήρυξη προγραμμάτων για τη μεταποίηση και στον οίνο,
  • Tην ένταξη για πρώτη φορά της αμπέλου στο πρόγραμμα αντιβρόχινης προστασίας του ΕΛΓΑ και
  • Τηνπροώθηση δράσεων που εξωτερικεύουν την γνωριμία με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις.
Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


    None Found
Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC