Ειδήσεις

Χ. Κέλλας: Ερώτηση για την απαξίωση του συστήματος “ΗΛΙΟΣ”


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Εργασίας, κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στο σύστημα «Ήλιος», ώστε να μην φαίνεται το ύψος περικοπής των συντάξεων που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζουν στην Κυβέρνηση προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας για το πραγματικό μέγεθος περικοπής των συντάξεων, “εξαφανίζοντας ως δια μαγείας” τα μηνιαία στοιχεία που προκύπτουν από το σύστημα “Ήλιος”, σύστημα με το οποίο καταγράφονταν το ύψος, ο αριθμός των συντάξεων και η καταβαλλόμενη δαπάνη για το κράτος. Ακόμη μια σημαντική μεταρρύθμιση της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία σήμερα απαξιώνεται πλήρως.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών:

Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ήταν το σύστημα «Ήλιος», μέσω του οποίου καταγραφόταν το ύψος, ο αριθμός των συντάξεων και η καταβαλλόμενη δαπάνη για τις συντάξεις στη χώρα μας. Ήταν μια σπουδαία μεταρρύθμιση της προηγούμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά.

Ερχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφερε το μοναδικό επίτευγμα να σβήσει τον «Ήλιο» και να ρίξει σκοτάδι στην ενημέρωση και τη γνώση του επιπέδου των συντάξεων (δηλαδή αν μειώνονται και πόσο!!!!) για να μπορεί βέβαια ο Υπουργός να λέει ότι δεν έκοψε τις συντάξεις και τις κράτησε στα επίπεδα που τις βρήκε!!! Η πολιτική εξαπάτηση δια της αδιαφάνειας και συσκότισης είναι φανερή και πολιτικά απαράδεκτη.

Καθόσον γνωρίζουμε, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τη συλλογή πληροφοριών και την καταγραφή αυτών κάθε μήνα, χωρίς όμως να ανακοινώνουν τα στοιχεία για τις συντάξεις.

 

 

Κατόπιν αυτών, ερωτάστε Κύριε Υπουργέ:

  1. Για ποιο λόγο εξαφανίζετε τα στοιχεία για τις συντάξεις που κάθε μήνα γνώριζαν οι πάντες για το ύψος των συντάξεων και για το αν υπάρχουν περικοπές και πόσο;
  2. Πότε σκοπεύετε να προβείτε στη δημοσίευση των νέων στοιχειών σχετικά με το ύψος, τον αριθμό και την καταβαλλόμενη δαπάνη των συντάξεων;
  3. Ποιος πήρε την απόφαση γι’αυτή την πολιτικά ξεδιάντροπη κίνηση πρωτοφανούς γκαιμπελίστικης νοοτροπίας, απόκρυψης και συσκότισης της αλήθειας για τις συντάξεις;
Προηγούμενο άρθρο Γιορτή για την αγία Μαρίνη στην Λάρισα
Επόμενο άρθρο Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Ε. M. Λ. Φιλιππούπολης