Ειδήσεις

Μάξιμος : Μαθητευόμενοι μάγοι επιλύουν στο ποδάρι τα προβλήματα της Παιδείας


Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίαςβουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση νέας εκπρόθεσμης τροπολογίας (αριθμ. 530/5-7-2016) εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Παιδείας, ως ”υπουργός των τροπολογιών” και ως επί το πλείστον εκπροθέσμων, ”ξαναχτύπησε” με νέα τροπολογία και μάλιστα σε νομοσχέδιο κύρωσης συμφωνίας, όπου ο χρόνος για κοινοβουλευτική συζήτηση είναι ελάχιστος. 
Με την εκπρόθεσμη αυτή τροπολογία της τελευταίας στιγμής ρυθμίζει σοβαρά θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στην ουσία διορθώνει και συμπληρώνει προηγούμενες δικές του τροπολογίες, που κατατέθηκαν στο ”ποδάρι” και υπερψηφίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς προηγούμενο διάλογο και διαβούλευση. 
Το φαινόμενο είναι τουλάχιστον λυπηρό και χαρακτηρίζει τις πράξεις της Κυβέρνησης και των Υπουργών της, που ως ”μαθητευόμενοι μάγοι” αντιμετωπίζουν με προχειρότητα, τα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν την κοινωνία και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την Παιδεία».

Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά για την τροπολογία που αποκαθιστά την αδικία εις βάρος των ηθοποιών
Επόμενο άρθρο Επίδειξη ρυθμικής από τον Γυμναστικό Σύλλογο ΝΙΚΗ Λάρισας