Ειδήσεις

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα στην Κιν/φική Λέσχη Νίκαιας


Η κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ συνεχίζει τις προβολές ταινιών στη αυλή του νηπιαγωγείου Νίκαιας την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 21:15 με την κωμωδία «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα», μια αγγλοαμερικανική ταινία με τους Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν και Τζέιμι Λι Κέρτις. «Μια Αμερικανίδα κλέφτρα διαμαντιών φλερτάρει ένα συντηρητικό Άγγλο δικηγόρο, για να μάθει πού έχει κρύψει τη λεία της ληστείας ο συλληφθείς συνένοχός της. Κάτι που προκαλεί τη ζήλια του εραστή της, την ίδια ώρα που το έτερο μέλος της συμμορίας, ο φιλόζωος Κεν, προσπαθεί να ξεφορτωθεί μια γριούλα που είναι μάρτυρας στη δίκη».

Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς κωμωδίες η οποία, αν και γυρίστηκε το 1988, μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα και το χιούμορ της. Το σενάριο γράφτηκε από τους Τζον Κλιζ (ένα από τα μέλη της ιστορικής παρέας των ΜόντιΠάιθονς) και τον Τσαρλς Κρίκτον ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Έξοχη κωμωδία, κυνική και αναρχική (η Τζέιμι Λι Κέρτις είχε δηλώσει ότι δεν καταλάβαινε μερικές από τις ατάκες της), η οποία αποτελεί ένα έμμεσο κριτικό σχόλιο για τις διαφορές μεταξύ βρετανικού και αμερικανικού χιούμορ και ταμπεραμέντου.

Ο Κέβιν Κλάιν κέρδισε το Όσκαρ Β’Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Αλλά και ο Τζον Κλιζ με τον Μάικλ Πάλιν τιμήθηκαν με τα βραβεία BAFTA Α’ Αντρικού και Β’ Αντρικού Ρόλου για τις ερμηνείες τους.

Η ταινία επίσης ήταν υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο αστείες κωμωδίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

.

Προηγούμενο άρθρο Η Ελ. Αναστασοπούλου συγχαίρει τους μαθητές Λάρισας και Τρικάλων που διακρίθηκαν στη Ρομποτική
Επόμενο άρθρο Στο Δήμαρχο Λαρισαίων ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου